En måltid i taget

Som matberoende så är det lätt att slinka dit. Ta en skopa mat för mycket eller fel saker. Det är så enkelt hänt eftersom vi måste äta och att det ofta finns dålig mat överallt att tillgå.
 
Det är då lätt att man tänker att det redan är kört. Att vi är dåliga och hoppet är ute för oss. Det är då enkelt att bah: fuck it, jag kan lika gärna äta eftersom jag är kass. Dagen är ju kört.
 
Ett verktyg som jag verkligen tycker funkar är "måltid-för-måltid" istället för dag för dag. Ibland är en dag för lång tid, då får vi tänka att varje måltid ska vara bra. Istället för att tänka "jag börjar imorgon" så tänker vi att "denna måltiden ska bli bra". Det hjälper oss att inte fortsätta och fortsätta äta dåligt. Vi tar tillfrisknandet en måltid i taget.
 
Hur gör du för att hålla dig sockerfri?
 
KÖSS
 
 
10
Emma

Det här behövde jag höra/läsa dag. Tack. Jag ska försöka. Måltid för måltid... 🙏

Emma

Det här behövde jag höra/läsa dag. Tack. Jag ska försöka. Måltid för måltid... 🙏

Effie

Bra tanke. Det som är gjort kan man inte ändra, bara framtiden. Och varför vänta med att göra bra saker?
Det du kunde ha lagt till (som du ofta skriver) är att man ska vara snäll mot sig själv när man gjort något dumt.

Patsy

Så bra psykologi bakom detta!! Liksom hockeymålvakter inte tänker att de ska hålla nollan en hel match utan kommande 5 min. Sen 5 min till osv

Anonym

För min del börjar det luta åt att inte göra för god mat😝🔫

Anonym

För min del börjar det luta åt att inte göra för god mat😝🔫

Maria

Planering, planering & planering. Frukost lunch och middag, inga mellanmål. Njut av att äta när jag ska och inget extraätande. Lärde mig det här när jag började med LCHF utmaningen och förstod hur jag ska balansera mina matintag. Så fort jag slarvar blir jag sugen och det blir lätt att trilla dit. Så inga genvägar. Tack för att du delar med dig! Du är fantastisk!

alex

de var ju smart, så ska jag med tänka

L

Vad smart. Jag brukar faktiskt med ha det problemet att när jag har gjort fel med något, något som jag har tänkt att så ska jag inte göra, då fortsätter jag bara att göra ännumer fel eftersom det redan lix är kört (som det känns). Gäller tex godisätande men också annat. Men nu ska jag prova tänka så som du sa istället

b93

Sorgligt att se en så köttrik diet :/ . Mer klimatskadlig diet får man leta efter.