Fejk it

Som beroende vet vi ofta inte hur vi ska hantera känslor. Det är sjukt svårt. Vårt verktyg har ju alltid varit mat. När vi är ledsna äter vi. När vi är uttråkade äter vi. Det är det universella verktyget för att hantera alla känslor för alltid typ.
 
Så hur gör man då? Tja. Man fejkar. Ett bra exempel var här om dagen. Då kom jag att tänka på något sjukt ledsamt. Hjärtat gick i tusen bitar och jag blev sådär jätteledsen. Min första impuls var att äta, såklart. Speciellt som jag ätit på just den grejen typ 1000 gånger i år. Men så tänkte jag: nähe! Jag tänker fan inte äta på detta. Det är det inte värt! Så hur gör 'normisar' när dom är ledsna? 
 
Så jag tände ljus i hela lägenheten, kokade koffeinfritt kaffe, myste in mig i en rosa fluffig filt och satte på superledsen musik åså satt jag och storbölade tills snoret rann. Sen kom lite ilska och då svor jag. Sen kom lite avtrubbning och då satt jag och bara va helt tom. Sen storbölade jag igen. Och sen kände jag mig... hel.
 
Mitt tips till alla oss som fan inte lärt oss att hantera känslor: fejk it. Kolla på de som kan! Hur gör dom? Och så copypastar du. Det hjälper faktiskt. Och i den stunden inser man också att känslor är färskvaror. De har bäst-före-datum, de går över.
 
KÖSS
 
 
 
 
1
Felicia

Ja! Så viktigt. Det gäller bara att våga fokusera på känslan istället för att på automatik försöka dämpa den. Jag själv blir typ livrädd för "vad som ska hända" om jag stannar kvar i känslan, har jag lagt märke till på sistone. Sanningen är ju att det inte händer något. Man bara är ledsen, till exempel. Men jag föreställer mig att helvetet kommer bryta lös och jag kommer bli galen och på grund av det så får jag panikångest så fort jag ens känner tex ledsamhet för jag TROR att det kommer vara hemskt. Så får jag direkt ångest och så dämpar jag känslan ändå. Sååååå viktigt att påminna sig själv om att nej, det kommer inte hända något mer än att du känner in känslan. Den där panikångesten orsakar ju så mycket mer självdestruktivt än om jag bara lugn och sansat stannat kvar i känslan. Jag ska försöka testa att göra som du! Bra tips.