Ensamtid

I dagens samhälle sätts individen på högsta plats. Det finns något fint i att vara den eviga singeln. Ensamtid är något som värdesätts högt. Det är bra att vi får välja, men baksidan är att det har blivit skambelagt att inte trivas i sin ensamhet. Vi ses som svaga om vi inte gillar att vara själva. 
 
Sanningen är att vi är flockdjur, att ingen mår bra av att vara själv för länge. "För länge" är dock högst individuellt. Introverta människor behöver mer ensamtid än extroverta, det är helt upp till vilken personlighetstyp du är. 
 
Som beroende kan det till och med vara farligt att vara ensam. Det är ofta när vi är själva som drogsuget kommer. Isolering och beroende hänger också tätt ihop, ju mer vi drogar - desto mer tenderar vi att isolera oss.
 
Det gäller att vara förnuftig. I början av min abstinens valde jag att skydda mig själv, jag såg till att inte vara själv för långa perioder. Skammen, skulden, oron, ångesten och stressen kommer gärna då. Så jag valde att vara med andra. 
 
Det som är positivt är att då jag jobbar i stegen har det underlättat något enormt. Jag är inte längre rädd för de jobbiga känslorna, jag trivs mycket bättre i mitt eget sällskap och drogtankar kommer väldigt sällan. Däremot ska jag inte vara själv för länge heller, jag behöver input och andra människors sällskap för att känna den tacksamhet som krävs för att jag skall hålla min abstinens.
 
Det finns ingen skam i att inte gilla att vara själv. Det finns inte heller någon skam i att utkräva egentid från omgivningen. Ge dig själv kärlek nog att prioritera dina behov. Kör du över dina behov, kommer drogsuget som ett brev på posten.
 
KÖSS
 
 
3
Eva

Naturligtvis ser allas behov olika ut. Själv behöver jag mycket ’stilla-tid’ och tyvärr är det svårt att få tillsammans med andra.
Ensam är inte roligt eller uppbyggeligt, speciellt om det inte är självvalt.
Men att vara själv i perioder för att orka med sällskapet av andra sedan är inte samma sak.
Jag önskar att jag skulle orka mera men så är det inte

Introvert

Jag tror inte det spelar någon roll hur man är, det finns alltid andra som tar sig rätten att tycka att man gör fel. Jag hör till den introverta halvan av skalan och upplever det som tvärtom. Har varit den evige singeln och alltid fått frågan om jag inte ska bli vuxen och hitta en karl nångång, alltid varit den som blivit utanför och inte inbjuden på fester/middagar/resor för där umgås man bara i par. Det har varit "fult" och ett misslyckande att vara singel, nått fel. Hittade äntligen kärleken för snart ett år sedan och helt plötsligt blir jag behandlad på ett annat sätt, som en vuxen och seriös människa liksom, till och med av mina egna föräldrar (fyller snart 40 & har varit vuxen rätt länge...)
Gillar jättemycket att umgås med andra och gör det i jobbet, föreningslivet, träning osv men behöver perioder av egentid för att återhämta mig efter det och har fått höra gång efter gång att jag är tråkig, folkskygg, att jag gömmer mig, är oengagerad, konstig osv. osv. Har tänkt att det är nått fel på mig, visserligen har jag alltid längtat efter en partner men har aldrig otrivts med att vara ensam, tvärtom har jag ett behov av det. Har inte känt att jag isolerat mig för att vara ensam med mitt sockermissbruk mer än vid enstaka tillfällen, tvärtom så faller jag lättare om jag blir överöst med social interaktion utan återhämtning.
Men så för ett par år sedan dök det helt plötsligt upp massa inlägg och artiklar om fenomenet med intro- och extroverta personligheter och klick bara, där föll pusselbiten på plats och jag fick som en ro i sinnet över att förstå. Nu kan jag fullkomligt sk*ta i vad folk säger, ids inte ens förklara mig. Vilken frihetskänsla. Jag har en introvert personlighet, that's it liksom.

Mary

Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig och också råd till någon som lider av civilproblemet. Han tog tillbaka mannen jag älskar och vårdar med hela mitt hjärta, En man som lämnade mig för en annan kvinna i bra 6 månader, med 2 barn, hoppades allt förlorat tills jag hittade Dr OGUNDU email online, som berättade för mig att allt kommer att bli bra . Han berättade för mig att min man kommer tillbaka om 2 dagar, jag är så underbar idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer att rekommendera dig mot liknande problem att kontakta Dr OGUNDU vem är pålitlig och rakt framåt kan du kontakta honom via e-post [drogunduspellcaster@gmail.com]
Om du också behöver lösas i följande problem, kontakta honom så bra.
1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) Kärlekstavling
(3) Du vill bli promad på ditt kontor.
(4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik eller vinna en lotteri.
(7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) om du inte kan uppfylla din partner.
(10) om du vill stoppa din skilsmässa.
(11) om du vill skilja din man
(12) om du vill ha dina önskemål.
(13) Graviditet stava för att bli gravid baby
(14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsärenden och skilsmässa oavsett scenen
(15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
Ännu är e-postadressen [drogunduspellcaster@gmail.com] omedelbart kontakta honom