Örtmarinerad fläskfilé med rostat löksmör

I helgen bjöd jag på festmåltid! Riktigt gott var det!
 
Örtmarinerad fläskfilé med rostat löksmör 4 pers
 
 
Fläskfile
 
600g fläskfilé
1/2 dl MCT-olja (jag använder Brain Octane från succeeder) eller någon annan olja
1 msk pressad citron
1 msk Örtagård
1 nypa cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
1 pressade vitlöksklyftor
 
Blanda ihop allt till en marinad. Lägg i platspåse tillsammans med kött kallt i minst 4h. Stek så det får fin färg. Linda in i folie och in i ugnen på 175 grader i 1h.
 
Rostat löksmör
 
150g smör
1 sharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 rejäl nypa havssalt
 
Smält 1/2 smöret i en kastrull tills det blir bärnstensfärgat och luktar nötigt.
Låt den andra hälften bli rumstempad.
Hacka löken fint och stek i ytterligare lite smör. 
Blanda ihop allt med en elvisp. 
Rulla ut i bakplåtspapper och ställ in i kylen eller portionera ut det i små koppar.
 
Servera med rostade grönsaker och avokado med örtsalt 
3
Josefine

Vad gott det lät!

Hanna Karlsson

Vad gott det låter. Tack för tipset.

mela

hejsan! måst säga att du är min idol !
Jag håller med på att kämpa mot mitt socker beroende.
Ha ju minskat ner på socker men klarar inte av att sluta med det helt ännu. men får ta steg för steg för att sluta helt med det.
kan du berättar hur du/ni gjorde för att sluta med sockret och vad för vägar ni har haft för att komma vidare i livet utan socker?