Vilken helg!

Innan jag dör skall sockerberoende vara erkänt som beroendesjukdom. Det är den dealen jag har. Och jag har lovat mig själv att göra allt vad jag kan för att bilda opinion för att det skall bli så.
 
Jag har lidigt så jävla mycket av min beroendesjukdom. Jag var nära ögat att dö av den, att äta ihjäl mig. Min beroendesjukdom drev mig till att misslyckas i skolan. Jag hade 70% fråvaro och fick därmed ofullständiga gymnasiebetyg. Jag var sjuk jämt, besökte akuten varje månad i astma, allergier och andra sjukdomar. Jag isolerade mig i skam och jag hade självmordstankar. När jag var aktiv i mitt missbruk så var mitt liv piss. 
 
Trots upprepade försök med ätstörningsvård och olika dieter har ingenting någonsin fungerat för mig och min sjukdom som att äta sockerfritt. Det är när jag förstod att jag led av beroendesjukdomen som jag verkligen kunde få rätt vård att tillfriskna.
 
Idag är det dyrt att få beroendevård. Jag har lagt tiotusentals kronor på beroendevård. Även när jag var stundent. Jag jobbade 100% samtidigt som jag pluggade 100% för att dra ihop pengarna till behandlingen. Idag går jag också på Valet Recovery Center i Göteborg. Som tur är har jag världens bästa arbetsgivare som står för min behandling. Där möts jag av alkolister och narkomaner som får samma vård som jag får. Enda skillnaden är att jag får ett matschema, det får inte de andra. En annan stor skillnad är att staten betalar för de andra. Jag och mina sockersystrar där får ta ur egen ficka eller tigga hos vår arbetsgivare. Eftersom det är snordyrt så har Valet valt att erbjuda en för socker som är på 13 veckor. Alkoholisterna och narkomanerna går i 18 månader. Och det tycker ju givetvis beroendeterapeuterna där är skam. Vi matmissbrukare måste ju förhålla oss till vår drog 3 gånger om dagen, de slipper andra beroende. Men vem har själv råd att hosta upp 100 000?
 
Detta är mitt absolut högsta syfte med mitt liv. Att innan jag dör så skall det finnas beroendevård för socker och matmissbrukare. Inte ätstörningskliniker bara där vi tvingas äta Risifrutti till mellanmål som gör att vi insjuknar än värre. 
 
En del i min dröm att ALLA socker- och matmissbrukare skall få tillgång till statligt bekostad RÄTT vård är att bilda opinion genom vår podd Sockersystrar! Och jag är inte ensam med att vilja detta. I helgen har vi haft 2 spännande gäster på besök. Två, hör och häpna, NORMISAR! De har alltså inget eget beroende, men är helt övertygade om att sockerberoende finns då de ser det själva på nära håll.
 
Första gästen är Back To Basics PT, Emelie. I det avsnittet pratar vi om träning för sockerberoende. Emelie är superkompetent och 80% av hennes klientel är sockerberoende. Hon vet exakt hur vi skall äta och träna utan att riskera vår abstinens.
 
 
 
Andra gästen är fina Martina Johansson som ni känner som High Fat Fitness. Henne spelade vi in två poddavsnitt med. Det ena handlar om beroendehjärnan, vad är vetenskapen bakom och vad HÄNDER vetenskapligt i hjärnan när beroendepersonen missbrukar?
Det andra avsnittet handlar om biokemin hos beroendepersonen. Vad händer i kroppen under lågvarigt missbruk i sockret.
 
 
 
Alltså så sjukt spännande ämnen! Håll i er, det kommer bli en GRYM jäkla höst!
 
Det är så viktigt för att bilda opinion att ni delar, rekommenderar och gillar avsnitten. Både via vår facebook-sida Sockersystrar och via vårt instakonto under samma namn! Podden hittar ni via iTunes, Podcaster och acast! Eller streamat via soundcloud. Sök bara på sockersystrar!
 
KÖSS
7
monica

Det är förfärligt att nästan allting innehåller socker. Färdigmat, marinerade "mörade"köttbitar, inlagd sill olus allt bröd och alla sketna veckotidningsrecept. Igår läste jag recept på äppelkaka som skulle smetas ner med kolasås. Jag tänkte gå med i Ica klassikern. Samma som svensk klassiker med 3 mils gång på 6 veckor, 9 mils skidåkning på lika många veckor, veckor-alernativ stavgång, simning 3 kilometer alt paddling, roddmaskin på 9 veckor och sost men värst på smala livsfarliga vägar 30 mil på cykel på 3 månader. Blev visst fel ordning. Så kan man vinna saker. Och köpa: Pauluns müsli, Abbas sockrade produkter, utvalda sockrade fruktyoghurtar och dito sockrade smoothies. Halleluja. Hoppas finns åtminstone lite lite av något SOCKERfritt. Skrivit till kundtjänst och frågat. Är med i ICA gott liv med promenader för rabatter. Lika illa där förutom strimlade grönsaker. Du har en stor uppgift framför dig! När ska sockerberoende accepteras. Pengar och industri inblandade.

J

Hejja!

Lars Gustafsson

Ja det där Djävla sockret. Jag är inne på min 6:e sockerfria dag. Följer strikt Skaldemans fett och proteinkost. Jag har 60 kg och ge bort. Vi får se hur det kommer att funka. Jag koncentrerar mig en dag i taget. Ha det bra systrar good luck

Anonym

Hejja hejja säger jag också!
Det är en viktig kamp!

Hanna

Jag har just börjat lyssna på er podd och tycker den är super! :) :) :)

Martina

Detta är BÄSTA PODDEN!!! <3 <3 <3

Hanna Karlsson

Det låter som grymt bra avsnitt. De måste jag hålla utkik efter!