Ärlighet

Vad är det som krävs för att leva drogfritt? Det är ärlighet, öppenhet och villighet. Idag tänkte jag prata lite mer om ärlighet som är en superviktig komponent. 
 
Just med mat är klurigt. När vi slutar med en substans som alkohol exempelvis är det lätt att avgöra om vi varit abstinenta eller inte. Där finns inga gråzoner. Men mat är så himla klurigt. Vi drogar ju liksom tre gånger per dag. Därför är ärlighet så otroligt viktigt.
 
Det är viktigt att rannsaka sig själv hela tiden och vara ärlig över sitt eget beteende. Känns det fel i magen efter du ätit på ett visst sätt? Eller känner du att du åt för mycket?
 
Det viktigaste tycker jag för att upprätthålla min abstinens är att jag äter enligt mina värderingar. Vi alla har olika värderingar. Mina värderingar är att jag äter frukost, lunch och middag och enligt LCHF. Bryter jag dem så har jag varit oärlig på något plan. Jag har lurat mig själv, för annars kan jag inte äta fel.
 
Det är viktigt att skaffa sig ett supportteam. Det hittar vi i 12-stegsrörelsen. Personer som faktiskt kan hjälpa oss i vår ärlighet som vi kan redovisa maten för samt våra beteenden.
 
Ärlighet är en viktig komponent när vi har beroende. Och försök vara ärlig i stunden. En enkel sak är att berätta efteråt vad som hände, men vill du ha akut hjälp gäller det att agera då sjukdomen tar över och vill isolera dig med maten. Vi har i den stunden svårt att skilja mellan sanning och lögn, ta hjälp av någon annan som kan hjälpa dig skija på det! En deal du kan göra är att ha dealen att "jag får äta, så länge någon som vet om min problematik tycker det är okej".
 
Genom åren har jag ljugit något enormt. Ljugit, smugit och gömt. Därför är ärligheten medicin för mitt tillfrisknande. Det är A och O att jag faktiskt jobbar med att vara ärlig och vilja tillfriskna. Min sjukdom frodas på mina lögner och att jag agerar mot mina värderingar därför kan jag inte ta lyxen att vara oärlig. det kommer förr eller senare leda till ett återfall.
 
KÖSS
 
 
2