Frågestund

Nu var det länge sedan det var frågestund här på bloggen! Ställ dina frågor om LCHF, sockerberoende, att leva sockerfritt eller om det är något om mig du är nyfiken på! Jag väljer ut frågor och svarar på dem i öppna inlägg här på bloggen.
 
Kör hårt!
 
KÖSS
 
 
15
Linda

Hej!
Har ätit Lchf i 9 veckor och ska på 50-årsfest nästa helg.
Vill gärna "festa" för det händer så sällan, hur ska jag tänka ang maten? Jag hoppas att det blir nån slags exotisk planka eller dylikt, så man kan välja lite fritt.
Hur hade du tänkt? Både med mat och alkohol?
Med vänlig hälsning, Linda

Lisa

Finns det människor som inte kan äta lchf? Jag själv testade i tre månader, vilket slutade i enorm trötthet, depression och sjukligt begär efter kolhydrater. Vad är i så fall orsaken till att det fungerar för vissa och inte för andra.

Sockerberoende

Jag är sockerberoende och har vetat om det i ca 2 år. Under denna tid har jag klarat max 100 sockerfria dagar. Nu kör jag en vecka clean max, sen smyger och gömmer jag mat för sambon.

Efter att ha sabbat det så många gånger ser jag inte riktigt poängen. Hur får man styrkan att resa sig? Hur får man ett värdigt liv?

Givetvis inga lätta frågor, jag ville nog bara ventilera lite. Att leva med alla lögner och en svullen, trött kropp tär på mig.

Tant Grön

Sockerberoende .. slutat gömma..säger åt gubben direkt ---läst många ggr Sockebomben poletten faller på plats ---
Kan ha återfall--så ede om jag ens dricker lite alkohol

Middag ...vad sätter du in i en middag.??

Svar: Jag förstår inte frågan :)
LCHFingenjoren

Eva

Ren nyfikenhet på hur kroppen fungerar- Drar sig fortfarande huden tillbaka?

Olsson

Hej!
Bönor är ju gott. :-) Surkålen, gör du den själv eller köper? Jag har faktiskt aldrig testat men tänkt prova vid något tillfälle.

Svar: Köper! Kram!
LCHFingenjoren

Olsson

Förlåt, kommentaren var till ditt andra inlägg!

Linn

Hej My!

Jag undrar hur det kommer sig att du bytte potatismjölet mot bönor i frågan om resistent stärkelse?

Som fråga 2 undrar jag hur jag ska göra för att tappa mina sista 3 kilo som verkar sitta dom berget på kroppen? Tränar och håller igång bra!

Kram! :)

Anonym

Min fråga till dig My: Om du fick en önskning som sedan skulle slå in bums - vad skulle du då önska dig? ✨

Annika

När börjar ni med podden igen? Älskar den! <3

Eve

Vad ska man som sockerberoende göra för att inte drabbas av förnekelse hela tiden? Jag börjar alltid vela efter ca 50- 100 dagar av abstinens, tror att det nog är psykiskt, att jag har en ätstörning som kan botas med terapi eller nått. Tror att jag kan vara måttlig...och det kan jag in perioder, dock väldigt korta. Slutar alltid på samma sätt.

Anna

Vilka lchfbloggar och instagramkonton följer du? Någon/ några som ger extra inspo?

Anonym

Jag tycker det är jobbigt när man blir sjuk och får extra starkt sug efter drogmat, något bra tips på hur man hanterar just mat vi förkylning eller ännu värre kräksjuka. Såg att du börjat dricka te, tipsa gärna om du hittar något gott. Tack för en väldigt inspirerande blogg och för att du delar med dig.

Anonym

Jag tycker det är jobbigt när man blir sjuk och får extra starkt sug efter drogmat, något bra tips på hur man hanterar just mat vi förkylning eller ännu värre kräksjuka. Såg att du börjat dricka te, tipsa gärna om du hittar något gott. Tack för en väldigt inspirerande blogg och för att du delar med dig.

Johanna

Hej!
Har nyss börjat med LCHF för att gå ner i vikt samt bli av med sötsuget och hittills fungerar det kanon! Dock tror jag att jag är känslig mot alla mejeriprodukter jag stoppar i mig, det blir ju en del grädde, créme freiche osv varje vecka. Finns det några bra substitut till mejeriprodukter eller bör jag försöka trappa ner på det helt?
Tack för en grym blogg!
Kram