Nya livsstilsförändringar - bönor

Då jag har ätit LCHF i snart 8 år har jag haft massor av upplägg på kosten. Nu mera äter jag resistent stärkelse i form av kalla kidneybönor till varje måltid. Jag började med potatismjöl men har gått över till bönor. För att fördjupa dig vad det är och hur jag äter det så tipsar jag dig att läsa denna artikel (länk) där allting står. Följ även länken i den artikel för att få en djup förståelse vad RS är och vad det gör.
 
På RS har jag gått ner 5 kilo. Det är helt sjukt. Bönor som innehåller så mycket kolhydrater, det är liksom inte sant tror man inte! Men det är det!
 
Jag har provat både potatismjöl och kalla bönor. Än är jag för feg för att prova bönpasta. Istället gör jag en vinegrätt som jag blandar ihop med kalla bönor och äter 1 dl till varje måltid. Jag får inte riktigt ihop det i huvudet. Man skall inte äta bönorna varma sägs det, då tar kroppen upp det som glukos. Jag äter 0,5 dl innan maten och 0,5 dl efter maten. Tänker att det borde bli varmt av den varma maten, men det funkar faktiskt ändå. Fråga mig inte hur - jag är ganska förvirrad själv än så länge! Men funkar, det gör det!
 
Jag blir så mycket mättare och jämnare i blodsockret av bönor. Jag har tagit bort i princip typ allt tillsatt smör. För min mättnad räcker faktiskt bönor! Jag klarar mig längre på måltider och det är faktiskt riktigt gott! Kanon alltihopa helt enkelt! 
 
Det känns som jag inte har särskillt stora blodsockersvängningar längre. Innan RS kunde jag äta kött, smör och broccoli men ändå få matkoma. Jag kände att jag inte klarade mig särskillt länge på maten trots superstrikt. Så jag är så tacksam att jag hoppade på tåget med RS. Jag upplever mig också prestera mycket bättre på gymmet!
 
Har du provat RS? Vad tycker du?
 
KÖSS
 
 
 
15
Bettan

Hej asså va e de för bönor du äter? Kokar du dom och kyler eller äter du dom råa? Tycker du gjort en knonbedrift med allt med dig själv! Äter oxå lchf!

Svar: kidneybönor i tetra :)<3
My Westerdahl

Anonym

Hej,

Hur många dl bönor per dag ska man äta? 1/2 dl per måltid eller delar man upp det över dagen?

Hälsningar Madde

Svar: individuellt vad magen klarar. Jag äter 2-5 dl :)
My Westerdahl

Louise

Kan du inte göra ett inlägg med recept på dina vinegretter du gör till bönorna eller iaf förslag :P Jag har världens sämsta kunskap om matlagning och smaker :'( Gärna svara på ovansående fråga med, kokar du själv eller köper på tetra? :D

Svar: Brain octane från succeederpersilia
salt
vitpeppar
chilipulver
vitlökspulver
<3

Tetra :)
My Westerdahl

Karin Sandin

Har prövat i flera dagar, ja nån vecka nu, vid lunch eller middagen och blir så väldigt mätt. Nästan så jag inte behöver så mycket annan mat, men jag vill ju även äta kött och grönsaker . Har inte tagit bort allt fett som du skrev om. Blir enormt gasig i magen. Lite tufft när man inte är hemma!😉
Vill gärna gå ner 5 kg igen.


Svar: <3
My Westerdahl

Anette Persson Månsson

Hej.
Super duktig är du med allt vad recept är. Är oxå intresserad att veta precis som ovanstående undrar över. Känner att jag står stilla. 💓

Anette Persson Månsson

Hej.
Super duktig är du med allt vad recept är. Är oxå intresserad att veta precis som ovanstående undrar över. Känner att jag står stilla. 💓

Svar: Brain octane från succeederpersilia
salt
vitpeppar
chilipulver
vitlökspulver
<3
My Westerdahl

Elisabet

Har du tänkt på att det kanske är vinägretten? Själv kör jag färsk citrons ett halvt glas vatten på morgonen och surkål före middag. Funkar också bra!

Svar: eller så är det bönorna i kombo :)
My Westerdahl

Skitbra me bönor , även svarta och kikärtor är bra

R

Tant Grön

För mig räcker det nu med 1 msk kidney bönor före o 1 msk efter maten ..+ surkål.

Svar: alla har ju sin egna nivå :)
My Westerdahl

Carro

Jag gick upp flera kilo så gav upp det helt. Kul att det fungerar för dej :)

Svar: aj då >.< där är vi nog olika!
My Westerdahl

Petra

Jättespännande utveckling med bönorna! Följer spänt dina inlägg! Men... den här gången tyckte jag Theresa tog hem poängen med sina stavningskrockar, stavningskanaler och äktenskapsstavar! Dagens bästa garv 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Svar: hahaha spam deluxe xD
My Westerdahl

christine

hej Har læst din historie og søgt på FB ang skonabonar-gruppen men finder den ikke.Min pc kan ikke skrive svensk.kan du hjelpe mig.

Svar: sök på skönaböna i ett ord :)
My Westerdahl

Anonym

Är det inte för att du äter mindre smör som du går ner?

Svar: Givetvis är det en bidragande faktor. Men utan bönorna hade jag inte varit så mätt och kunnat dra ner på smör :)
My Westerdahl

Linda

Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! :) Vet du om alla bönor fungerar lika bra som RS-tillskott till en strikt LCHF-diet? Inte förtjust i kidneybönor tyvärr men älskar verkligen edamamebönor. Kan inte hitta några RS-listor online för olika bönsorter. :(

Anonym

Har du märkt någon skillnad på att äta bönor istället för potatismjöl? Tål inte bönor tyvärr så funderar på att testa potatismjöl istället men vet inte hur jag ska lägga upp intaget.