Svar på frågor

Har nyss börjat med LCHF för att gå ner i vikt samt bli av med sötsuget och hittills fungerar det kanon! Dock tror jag att jag är känslig mot alla mejeriprodukter jag stoppar i mig, det blir ju en del grädde, créme freiche osv varje vecka. Finns det några bra substitut till mejeriprodukter eller bör jag försöka trappa ner på det helt? 
Tack för en grym blogg! 
 
Jag hr inte ätit mejerier på 2,5 år så kolla i min kategori "recept". Jag använder mycket Garants kokosgrädde i tetrapak. Den är ljuvligt krämig och fin och smakar inte såå mycket kokos. Till och med använt den i krov stroganoff utan att känna så mycket kokossmak! Lycka till!
 
Jag tycker det är jobbigt när man blir sjuk och får extra starkt sug efter drogmat, något bra tips på hur man hanterar just mat vi förkylning eller ännu värre kräksjuka. Såg att du börjat dricka te, tipsa gärna om du hittar något gott. Tack för en väldigt inspirerande blogg och för att du delar med dig.
 
 
Ja det är jobbigt för antingen är man som ett bottenlöst hål eller så vill man inte äta alls! Jag försöker äta som vanligt när jag är sjuk. Det är en av anledningarna att jag alltid har frysen full i matlådor. Om jag inte orkar laga mat så kan man alltid värma. När jag hade magsjuka för ett år sedan åt jag dock smörgröt som du hittar i kategorin recept. Min favorit är Yogi Tea Classic. Jag gillar inte frukteer utan gärna sånna som är gjorda på kryddor som kanel och ingefära.
 
 
Vilka lchfbloggar och instagramkonton följer du? Någon/ några som ger extra inspo?
 
Jag läser inte jättemycket bloggar eftersom all min tid går åt till mitt "vanliga" jobb, bloggen, 12-stegprogrammet, podden och instan. Men min favorit är helt klart Martina Johansson! Sedan läser jag en hel del politiska bloggar. Det tycker jag är kul! 
 
Vad ska man som sockerberoende göra för att inte drabbas av förnekelse hela tiden? Jag börjar alltid vela efter ca 50- 100 dagar av abstinens, tror att det nog är psykiskt, att jag har en ätstörning som kan botas med terapi eller nått. Tror att jag kan vara måttlig...och det kan jag in perioder, dock väldigt korta. Slutar alltid på samma sätt.
 
 
Beroende är förnekelsens sjukdom och ärlighet är medicinen. Det är därför man alltid presenterar sig som "hej jag heter X och jag är alkoholist/sockerberoende/narkoman" osv för att påminna sig. Och att gå på möten, för att hela tiden mota bort förnekelsen. För mig är ärlighet jätteviktigt när det gäller mitt utlopp mat. Jag kan enkelt avgöra varje dag om jag varit fri från alkohol, men hur vet jag om jag är abstinent från mitt matmissbruk? Svårare! Jag lämnar dock över min mat varje dag till min sponsor där vi pratar lite hur dagen har gått. För mig funkar enbart ärlighet och det är för min skull jag gör detta. Så gör jag något tvångsmässigt pushar jag mig själv att genast berätta detta för en sockersyster eller min sponsor. Börjar jag ljuga och smyga med tvångsmässiga beteenden är jag genast ute på hal is.
 
 
4
Anonym

Hittar inte smörgrötsreceptet :(

Svar: sorry, kolla kokosgröt!
My Westerdahl

Josefine

Kör också mycket med kokosgrädde, så bra!!!

Svar: japp!
My Westerdahl

Bengt D Nilsson

Jag hittade smörgröt på denna sida:
http://mariannslchf.se/sammetsgrot-smorgrot-lchf-grot/

My - Din receptsida behöver ett register och/eller sökfunktion
http://lchfingenjoren.se/category/recept.html

Tant Grön

Tack nu har jag hittat en bra matplan för mig
men
Vad äter du då du är riktigt hungrig ....en kväll o har tränat mycket den dagen.

Svar: en pannbiff!
My Westerdahl