Bryt skovet

När vi äter fel så föds en massa skuld och skam inne i oss. Vi slår på oss själva och skäms över vårt beteende. Vi säger de allra mest hemska saker till oss själva och skuldbelägger oss över öronen. Hur kan vi vara såå karaktärslösa? All ångest som byggs upp i oss själva gör att vi hanterar det med att äta ännu mer, då vi inte orkar faca ångesten. För en liten stund tar vi i flykt från verkligheten.
 
Därför är en huvudkomponent i tillfrisknande att faktiskt sluta ha ångest. Att bryta den onda spiralen av skuldbeläggande och blaiming - annars är det oerhört svårt att sluta äta. 
 
En nyckel i det är att faktiskt inse att vi är sjuka - sockerberoende är en sjukdom som vi inte har valt att få. En annan del är att berätta för en annan invigd och kunna skratta åt det. Det finns få saker som är ett sådant antidot mot skam som ett rungande skratt! Det är oerhört läkande!
 
Skratt, förlåtelse och kunskap om beroendesjukdomen - rena medicinen för att bryta skovet!
 
KÖSS
 
 
3

Avsnitt 37 - Barn och LCHF

Finns det någon mer laddad fråga än barn på LCHF? Överallt får vi ju höra att barn behöver kolhydrater... Detta är ett avsnitt för dig som undrar om det är skadligt eller farligt att ge sina barn LCHF.
 
Erik & hans lillebror Johan är uppvuxna på LCHF. Detta är en unik berättelse om hur det är att gå igenom hela uppväxten på LCHF. När de andra barnen hade med sig pannkakor på utflykten kom Erik med en smörad kotlett och innan han tog med sig kompisar på middag förvarnade han om att maten inte riktigt är vad de är vana vid. Idag är Erik 21 år gammal och berättar generöst om både fördelar och nackdelar med att äta LCHF som är så annorlunda mot vad sina kompisar har ätit. Erik gick ut med toppbetyg från skolan utan att behöva plugga efter skolan och han klarade samtidigt av att spela E-sport på professionell nivå. Detta är ett avsnitt för alla oss som bär på frågeställningen om man verkligen vågar och skall ge sina barn en LCHF-kost.
 
HJÄLP oss att sprida, dela och likea. Det är du som bestämmer över podden Sockersystrars framgång, ju mer du delar desto mer spridning får den. Kanske kan vi rädda en matmissbrukare?
 
Podden har legat uppe på topp 100 av Sveriges mest lyssnade podcasts samt topp 10 i kategorien hälsa. Fortsätt dela, likea och kommentera. Detta är ett steg för att få samhället att erkänna att vår beroendesjukdom finns, så fler kan få RÄTT hjälp. Att de som inte har råd till behandling ändå skall få det.
 
Podden hittar du via iTunes, Acast, Podcaster eller streamat här under. Finns där poddar finns!
 
Följ oss på Instagram @Sockersystrar
Och på Facebook @Sockersystrar
Vill du ha pepp och gemenskap, gå med i vår facebook-grupp: Sockersystrar
 
 
4

Nypiffad balkong

Detta är en annons för Odla.nu och innehåller annonslänkar
 
Nu under långhelgen passar vi på och våra till det ordentligt här hemma och faktiskt vårfixa vår inglasade balkong. Varje gång under vintern förfaller den mer eller mindre, därför är det så skönt att plocka fram städgrejorna och städa av ordentligt! Och när det är sådär nystädat och fräscht så får man ju supersuget att fixa med nya fina grejor. 
 
Jag hittade såå mycket fint på Odla.nu som jag höjde känslan på balkongen med. Vi har sjöfartstema på vår balkong så dessa höjde verkligen känslan.
 
Du hittar trälådorna HÄR
 
Du hittar lyktan HÄR
  
 
 
Närbild på lådorna
 
 
Närbild på ljuslyktan
 
1