Bryt skovet

När vi äter fel så föds en massa skuld och skam inne i oss. Vi slår på oss själva och skäms över vårt beteende. Vi säger de allra mest hemska saker till oss själva och skuldbelägger oss över öronen. Hur kan vi vara såå karaktärslösa? All ångest som byggs upp i oss själva gör att vi hanterar det med att äta ännu mer, då vi inte orkar faca ångesten. För en liten stund tar vi i flykt från verkligheten.
 
Därför är en huvudkomponent i tillfrisknande att faktiskt sluta ha ångest. Att bryta den onda spiralen av skuldbeläggande och blaiming - annars är det oerhört svårt att sluta äta. 
 
En nyckel i det är att faktiskt inse att vi är sjuka - sockerberoende är en sjukdom som vi inte har valt att få. En annan del är att berätta för en annan invigd och kunna skratta åt det. Det finns få saker som är ett sådant antidot mot skam som ett rungande skratt! Det är oerhört läkande!
 
Skratt, förlåtelse och kunskap om beroendesjukdomen - rena medicinen för att bryta skovet!
 
KÖSS
 
 
3

Avsnitt 37 - Barn och LCHF

Finns det någon mer laddad fråga än barn på LCHF? Överallt får vi ju höra att barn behöver kolhydrater... Detta är ett avsnitt för dig som undrar om det är skadligt eller farligt att ge sina barn LCHF.
 
Erik & hans lillebror Johan är uppvuxna på LCHF. Detta är en unik berättelse om hur det är att gå igenom hela uppväxten på LCHF. När de andra barnen hade med sig pannkakor på utflykten kom Erik med en smörad kotlett och innan han tog med sig kompisar på middag förvarnade han om att maten inte riktigt är vad de är vana vid. Idag är Erik 21 år gammal och berättar generöst om både fördelar och nackdelar med att äta LCHF som är så annorlunda mot vad sina kompisar har ätit. Erik gick ut med toppbetyg från skolan utan att behöva plugga efter skolan och han klarade samtidigt av att spela E-sport på professionell nivå. Detta är ett avsnitt för alla oss som bär på frågeställningen om man verkligen vågar och skall ge sina barn en LCHF-kost.
 
HJÄLP oss att sprida, dela och likea. Det är du som bestämmer över podden Sockersystrars framgång, ju mer du delar desto mer spridning får den. Kanske kan vi rädda en matmissbrukare?
 
Podden har legat uppe på topp 100 av Sveriges mest lyssnade podcasts samt topp 10 i kategorien hälsa. Fortsätt dela, likea och kommentera. Detta är ett steg för att få samhället att erkänna att vår beroendesjukdom finns, så fler kan få RÄTT hjälp. Att de som inte har råd till behandling ändå skall få det.
 
Podden hittar du via iTunes, Acast, Podcaster eller streamat här under. Finns där poddar finns!
 
Följ oss på Instagram @Sockersystrar
Och på Facebook @Sockersystrar
Vill du ha pepp och gemenskap, gå med i vår facebook-grupp: Sockersystrar
 
 
4

Sockerchockshelg

Dags för långhelg igen och återigen löper vi större risk att falla dit!
 
Så hur gör vi då för att inte falla dit? Här är mina bästa tips:
 
1. Skaffa dig en plan
- Bestäm vad du ska äta, när du ska äta och hur mycket du skall äta så du inte tar impulsbeslut.
 
2. Skaffa dig en kompis
- Så du inte är ensam om att vilja äta nyttigt under långhelgen. Peppa och stötta varandra! Tillsammans fixr vi det mesta.
 
3. Bestäm andra grejor du unnar dig med
- Kanske en fin blomma, att umgås med en vän fast du inte hinner eller att köpa en ny spännande bok.
 
Det är så himla ovärt att falla dit och lida av ångest flera veckor efteråt! NEJ TACK!
 
KÖSS
 
 
 
1