Avsnitt 36 - Podden sockersystrar

De flesta som söker hjälp för sitt sockerberoende är kvinnor och män är en minoritet. I detta avsnitt intervjuar vi Christer Lundin från Gotland som är öppet sockerberoende och får höra hans lifestory. Inte nog med det så är Christer utbildad till medicinsk tränare som hjälper människor att träna efter just sina sjukdomar och förutsättningar. Dela avsnittet i dina sociala medier!
 
 
HJÄLP oss att sprida, dela och likea. Det är du som bestämmer över podden Sockersystrars framgång, ju mer du delar desto mer spridning får den. Kanske kan vi rädda en matmissbrukare?
 
Podden har legat uppe på topp 100 av Sveriges mest lyssnade podcasts samt topp 10 i kategorien hälsa. Fortsätt dela, likea och kommentera. Detta är ett steg för att få samhället att erkänna att vår beroendesjukdom finns, så fler kan få RÄTT hjälp. Att de som inte har råd till behandling ändå skall få det.
 
Podden hittar du via iTunes, Acast, Podcaster eller streamat här under. Finns där poddar finns!
 
Följ oss på Instagram @Sockersystrar
Och på Facebook @Sockersystrar
Vill du ha pepp och gemenskap, gå med i vår facebook-grupp: Sockersystrar
 
 

Hemma hos Anna

Det där med LCHF ger inte bara viktnedgång, det ger också vänner för livet! 2013 lärde jag känna AnnasLCHF (instagram) på ett event och vi har varit vänner sedan dess!
 
Denna helgen är jag på besök hemma hos henne i Stockholm och det är så mysigt! Vi äter gott, har det bra och myser!
 
Att faktiskt knyta kontakter med andra sockersystrar är det bästa vi kan göra för vårt tillfrisknande. Det är genom gemenskap vi läker!
 
KÖSS
 
 
1

Begär vs. Behov

Vi beroende är urusla på att veta vad vi har för behov. På riktigt suger vi på det. Så fort vi har ett tickande behov så trycker vi undand det och suget kommer.
 
Förr i tiden när jag kände sug trodde jag att det var något fel på mig, att nu måste jag kämpa mig igenom. Men det handlar inte alls om det. Det handlar om att det är ett underliggande behov som vi kör över. Vi kanske är trötta, behöver tröst eller så behöver vi fira! Vi vet vad vi begär - vi begär sockret och snabba belöningar. Under vårt begär ligger ett otillfredställt behov. Någonstans är det något vi behöver.
 
Har du vågat lyssna på ditt behov någon gång? Frågat dig frågan: vad behöver jag?
 
Oftast skiter vi i våra behov pga vår rädsla att inte bli älskade. Vi kör över våra behov för att duga inför andra. Om vi pushar oss lite till, går över några till värderingar - så blir vi förhoppningsvis äntligen älskade och accepterade. Sanningen? Det stämmer inte alls. Vi behöver lyssna och förstå oss själva.
 
Nästa gång du får sug: titta på vad du behöver. Du kanske behöver kärlek, sova eller att faktiskt bli ompysslad. Det sista du behöver är att äta. Tro mig på den!
 
KÖSS
 
 
7