Avsnitt 37 - Barn och LCHF

Finns det någon mer laddad fråga än barn på LCHF? Överallt får vi ju höra att barn behöver kolhydrater... Detta är ett avsnitt för dig som undrar om det är skadligt eller farligt att ge sina barn LCHF.
 
Erik & hans lillebror Johan är uppvuxna på LCHF. Detta är en unik berättelse om hur det är att gå igenom hela uppväxten på LCHF. När de andra barnen hade med sig pannkakor på utflykten kom Erik med en smörad kotlett och innan han tog med sig kompisar på middag förvarnade han om att maten inte riktigt är vad de är vana vid. Idag är Erik 21 år gammal och berättar generöst om både fördelar och nackdelar med att äta LCHF som är så annorlunda mot vad sina kompisar har ätit. Erik gick ut med toppbetyg från skolan utan att behöva plugga efter skolan och han klarade samtidigt av att spela E-sport på professionell nivå. Detta är ett avsnitt för alla oss som bär på frågeställningen om man verkligen vågar och skall ge sina barn en LCHF-kost.
 
HJÄLP oss att sprida, dela och likea. Det är du som bestämmer över podden Sockersystrars framgång, ju mer du delar desto mer spridning får den. Kanske kan vi rädda en matmissbrukare?
 
Podden har legat uppe på topp 100 av Sveriges mest lyssnade podcasts samt topp 10 i kategorien hälsa. Fortsätt dela, likea och kommentera. Detta är ett steg för att få samhället att erkänna att vår beroendesjukdom finns, så fler kan få RÄTT hjälp. Att de som inte har råd till behandling ändå skall få det.
 
Podden hittar du via iTunes, Acast, Podcaster eller streamat här under. Finns där poddar finns!
 
Följ oss på Instagram @Sockersystrar
Och på Facebook @Sockersystrar
Vill du ha pepp och gemenskap, gå med i vår facebook-grupp: Sockersystrar
 
 
4
Mandy

Eftersom jag själv inte äter kolhydtrater så kommer jag troligen inte ge mitt barn det heller. Har inte bestämt det än. Dvs när de blir så stora att man äter riktig mat. Självklart måste de få lättsmält mat och jag vill att de får i sig näring och vitaminer via grönsaker och lär sig uppskatta de smakerna redan när de är små, däremot behöver man ju inte stå och göra pasta med korv eller potatismos liksom. Kan ju dock bli svårt om de går i förskolan och skolan, men då tänker jag att de kan välja själva vad de vill och inte vill äta. Ingen kan (eller ska inte!) ju tvinga dom att äta nåt de inte vill!

Svar: Håller med!
My Westerdahl

Mandy

SOCKER kommer ju ABSOLUT vara BANNLYST!!

Angelica

Vi ger vår dotter LCHF, hon äter oftast grönsakerna före allt annat, ostchips gillar hon med :) Pasta och socker är inget vi har hemma. Mjöl har vi för att göra trolldeg. Det kan inte vara skadligt att äta hälsosam och ren mat.

När det gäller förskolan så äter hon allt vad som bjuds på där, men så småningom så hoppas jag på att hon ska välja bra mat själv :)

Svar: vilken sund inställning!
My Westerdahl

Cecilia

När jag började med LCHF, kändes det som att det var mycket att tänka på, men egentligen är det enkelt. Jag behövde bara ta bort bröd, pasta, ris, potatis och grönsaker under jord. När jag tittade mer på vad som fanns på tallriken, så kändes det inte som att det fanns några problem. Skulle jag äta korvstroganoff till middag, så behövde jag bara göra den plus grönsaker. Det svåra tycker jag är att göra frukost och kvällsmat varierad, utan att det blir jobbigt och tråkigt.