Mättnad och kolhydrater

Min hjärna föredrar kolhydrater alla dagar i veckan. Det märks även när jag äter LCHF. Jag är liksom inte särskillt förtjust i kött, det blir lätt att jag bara tar 50-70 gram kött per måltid. Däremot älskar jag grönsaker och fett! Jag lassar gärna på med stor mängder grönsaker. De grönsakerna jag älskar mest är baljväxter och rotfrukter. Baljväxter äter jag 0,5 dl per måltid för den resistenta stärkelsen men får min droghjärna bestämma hade jag lätt kunnat leva på hummus och bregott.
 
Jag känner att senaste tiden har just rotfrukterna och baljväxterna sprungit iväg i mängd. Då jag är sockerberoende kan jag inte tillsvära mig en diet. Vissa saker som är inom ramarna av LCHF kan jag inte äta så som mejerier, medan andra saker som ligger utanför LCHF som exempelvis lite baljväxter kan jag äta. Det handlar inte längre om viktnedgång, det handlar om sinnesro i huvudet. Att slippa den mentala besattheten som fel produkter föder.
 
Ändå känner jag att det är något i min kost som stör mig. Det har liksom blivit för mycket av baljväxter och rotfrukter senaste tiden och det ämnar jag att ändra på. Det som är svårt tycker jag är alla mina representationsluncher. Är salladsbuffén innehållande bara isbergssallad, gurka, tomat och riven morot så väljer jag såklart morot pga mättnad. Jag tänker alltid mättnad och sällan kolhydrater. 
 
Jag anser mig ha spenderat för många timmar hungrig i mitt liv och därför är det något som inte jag vill vara längre. Livet är helt enkelt för kort för att vara hungrig. 
 
Det jag tänker göra åt saken är att när jag är hemma så vill jag välja kolhydratssnålare fast mättande grönsaker som kål, broccoli, sparris, svamp. Det är bra och högmättande grönsaker!
 
Känner du igen dig i att det lätt springer iväg i grönsaker hos dig?
 
KÖSS
 
 
7
Fia!

Skulle vara spännande att se hur en "matdag" såg ut förr vs nu! Se förändringen!

Maja

Åh känner så igen mig med grönakerna! Skulle lätt kunna äta ungsrostade grönsaker alla dagar i veckan!

ann

fast märker du inga problem med att äta mer rotfrukteroc bönor så är det ju bara hälsosamt! det kanskeär ett steg mot en mer balanserad och hälsosam livsstil och kost?! för du vill väl kunna äta sånt?

Tobbe

Jag älskar grönsaker! Men det har inte bara med kolhydraterna att göra. Jag tror det handlar om en kännsla också. Att det känns nyttigt. Får jag välja på ett äpple eller en rå broccolibukett väljer jag broccolin alla dagar i veckan, även att äpplet har mer kolhydrater. Jag snacksar helre på cocktailtomater än på vindruvor, etc.

Narendra

Dags att dra ner på jobbluncher då, om de är jobbiga. Det är klart att det går om man vill.

Mandy

tips på mättande grönsaker (3g k/100 g) är ju haricot verts! Stek i mycket fett, salta! =) Kan äta svamp också, resten av alla grönsaker triggar mig. Alla rotfrukter är (tack o lov) för söta för mig så mår illa efter 2 tuggor bara! Broccoli o blomkål funkar IBLAND i LITEN, liten mängd. Allergisk mot tomater.

Rutan

Det påminner mig om Amber O'Hearn, som efter att ha nollat plantor ett bra tag läste om "goda" fibrer och provade att äta sötpotatis, och blev helt tokig av det. Och närmare mig själv: jag provade att äta gurka häromdagen. Gurka, så vattnig och oskyldig. Men jag blev helt rabiat - ville ha ha ha ha allt i sötväg: gick loss på ris, choklad, oliver, gurka och sushipapper, charlottenlök. Totalt knäpp blev jag. Och fick utslag direkt. Och magen kändes som en tegelsten och såg ut som att en graviditet var nära fullbordan. Så gick vsansinnet över och jag återgick till sinnesro: kött och vatten. Jag äter nuförtiden griskött, ägg, och leverpastej (egen: nötlever, ister, salt, buljong från kyckling). Det är svårt att föreställa sig en dag utan cravings, men det är verkligheten för mig när jag låter bli att äta växter. Jag vet att jag har ingenting att sätta emot cravings - jag har inte en chans! Det är bara att försöka rädda sig själv och hoppas att det som jag inte tål tar slut och att sinnet hittar tillbaka. Jag åt alla oliver i burken, inte för att det var gott, utan för att jag bara var tvungen. Ofrivilligt ville jag, om du förstår.