Topp 3 hälsa

Vad är det allra viktigaste du kan göra för din hälsa? Det finns så många rön och så mycket där ute i bruset. Dessa saker är allra viktigast att hålla koll på för din hälsa:
 
1. Maten
 
Maten är antingen ditt gift eller din medicin. Du bestämmer! Antingen läker den dig, bygger din kropp och ger dig näring - eller så skapar den inflammationer och driver på sjukdom. Det allra viktigaste är att ta bort alla raffinerade kolhydrater, de är tomma på energi och inflammationsdrivande.
 
2. Sömnen
 
I sömnen sänker kroppen ditt blodsocker och lagar det som bör lagas. Utan ordentlig sömn blir kroppen stressad och sjuk. Satsa på 7-9 timmars sömn per natt! Lika viktigt som att planera maten är att planera ditt sömnbehov.
 
3. Rör på dig
 
Våra kroppar är inte skapta för att sitta hela dagarna. Du behöver rörelse! Dock behöver du inte kötta på i 500, det räcker att du tar 30 minuters promenad för att må bra! 
 
Det är 3 enkla grundstenar - håll koll på dessa och du håller koll på din hälsa!
 
KÖSS
 
 
2
Anonym

Hej my! Det var blandannat du som inspirerade mig att börja äta (strikt) LCHF för några år sedan. Jag gick ner dom 15 kg jag ville och mådde jättebra både psykiskt och fysiskt. Jag älskar verkligen LCHF. Aldrig känna dig dödshungrig utan alltid ligga på en jämn och bra nivå. Iallafall, nu har jag blivit gravid och är i v22. Jag har släppt LCHF totalt. Enda fram till nu har jag inte brytt mig, utan tänkt att jag plockar upp det sen efter att barnet har kommit. Men oj vad sugen jag är på att köra LCHF igen. Trött på att vara helt besatt av att få i mig socker och kolhydrater hela tiden. Vad tror du om att börja köra LCHF nu, mitt i graviditeten? Hade inte tänkt köra superstrikt eller för att gå ner i vikt såklart. Men utesluta ris potatis pasta och godis. Eller är det bäst att vänta? Ska även ta upp detta med min barnmorska men skulle gärna vilja veta vad du tänker och tror?

Hanna

Inspirerande inlägg som alltid!