Andras skitsnack

Jag får lite skvaller då och då om att andra pratar skit om mig, andra hälsoinspiratörer och företag. De skall tydligen varna sina adepter och följare - jag är livsfarlig och sättet jag äter på är helt out of control! Jag är ätstörd och har psykisk ohälsa - och yada yada.
 
Jag tycker det är genuint tråkigt att man hoppar på varandra på det sättet, det känns så himla destruktivt. Det är så lätt att när man har utbildning inom hälsa förkasta hur alla andra väljer att äta. Att slänga sig med pekpinnar och varningar - det känns inte direkt kärleksfullt. 
 
Såklart är jag ätstörd - går det ens att ha en normal relation med maten som kvinna i det här samhället? Väldigt få lyckas. Vi skall vara smala och vi lägger typ "magi" i livsmedel. Ät X men inte X. Livsmedel X ger dig cancer, livsmedel Y gör att du lever i 100 år. Tappa 5 kilo på 7 dagar.... Budskapen matas ut på löpande band. 
 
Min erfarenhet är att typ alla inom hälsobranschen är mer eller mindre ätstörda. Det var ju liksom så man snubblade in på banan, vi ville må bättre! Och då hittade vi vår egen väg som gjorde oss friskare - och då ville vi dela den med andra. De som inte har en fuckad relation med maten, skiter i den och pratar inte om den. De kunde inte bry sig mindre. De lägger lika mycket energi som jag lägger på dataspel - inget alls. Jag skulle aldrig starta en blogg om dataspel då jag inte har någon kunskap om dataspel - eftersom jag inte har något intresse. 
 
Det finns inget fult i att vara ätstörd, ingen skam i det. Tvärtom är det högst normalt att bli ätstörd i det samhällsklimat vi lever i. De flesta av oss kvinnor har en trasig kroppsbild och har micklat med maten. Det finns ingen laddning i det - det är bara att konstatera. Ingen av oss valde det, vi blev skapta sådana av samhällets ideal. 
 
Jag lever idag i tillfrisknad från min "ätstörning" sockerberoende samt trasiga självbild. Maten är viktig för mig - hur jag väljer att äta. Det är grunden i vad mitt tillfrisknande vilar på. Såklart susar det destruktiva och elaka tankar i mitt huvud (precis som det gör i alla andras också), min uppgift är inte att bli helt fri från dem - min uppgift är att inte låta dem ta fäste och acceptera dem som sanning. Min uppgift är också att pussla ihop min matplan på så sätt att den underlättar så mycket som möjligt för mig att leva enkelt och fri. Att minimera destruktiva tankar och cravings - så enkelt är det.
 
Jag tror inte grönsaker är farligt
 
Jag tror inte att det är dåligt att dricka några glas vin ibland
 
Jag tror inte att mörk choklad är något som behöver bannas
 
Jag tycker inte det är fel att äta kolhydrater ibland
 
Jag unnar verkligen dem som kan äta en bra kost till 80% och sedan tillåta sig äta skräp någon dag utan att det är en biggie allt väl. Och dem som kan dricka lagom och äta en ruta mörk choklad - det är fantastiskt! En frisk kropp tål det, det är ingen big deal! Och bara för att jag äter carnivore så tror inte jag att grönsaker är giftigt och fel. 
 
Jag lägger dock mitt pussel, ett pussel för optimal hälsa - för mig (hallå, jag kan ju inte äta för någon annan). Jag har både beroendesjukdomen och PCOS (vilket innebär insulinresistens bland annat) - vilket gör att min kropp fungerar optimalt utan mörk choklad, alkohol och grönsaker. Jag kan inte ta en dag off och äta pizza utan att det spiller över på resten av livet. Det är den väg jag har valt att ta för att upptäcka om jag kan leva i större frihet och med optimal hälsa för just min kropp.
 
Att sprida skit och åsikter om mig och hur jag äter är inte särskillt kärleksfullt - men jag tänker att det säger mer om dem än om mig. Har man det behovet så säger det en del om hur deras inre dialog ser ut med sig själva - om det läcker ut över mig så kan jag bara tänka mig hur deras inre prat ser ut. 
 
Mind your own business - eller skall man säga: mind your own tallrik? 
 
Våga gå din egen väg och skäms aldrig för din sk. ätstörning. Vi alla är mer eller mindre ätstörda - det är samhället och dess sjuka normer som har nästlat sig in och förgiftat vår syn på mat och kropp. Det är inget skällsord - det är ett helt naturligt gensvar på samhällets normer.
 
KÖSS
 
 
23
Broccoli

Queen My 😘🌟

Anonym

Men du tjänar ju pengar på att de andra är ätstörda och ser upp till dig.

Stina

Stå på dig! Strunta i vad andra säger! Var och en måste hitta sin väg. Din insats är mycket viktig eftersom du lyckats med en fantastisk viktminskning och håller den. Du är en viktig förebild när du visar att det går. Du uppmanar aldrig till kroppshets utan visar hur man ska göra vid svår övervikt och att den gamla föreställningen (som mer och mer forskning visar är grovt förenklad) at det mindrekalorier in än ut- oavsett vad de kommer ifrån inte fungerar vid större övervikt. Fortsätt, och strunta i missunnsamma surgurkor. Och tjäna gärna pengar som bara den!

Anonym

Jag fattar inte varför My skulle undvika att ta betalt för att någon vill köpa vad hon säljer? Vuxna människor får fritt välja vad dom vill göra i/med sitt liv och vi lever i en demokrati med fritt företagande.
Jag är också ätstörd och har fått massor av gratis hjälp av My och andra, jag har bara helt enkelt v a l t att inte köpa tilläggstjänster. Liksom andra v ä l j e r att köpa dom.
Hon tjänar inget på att någon bara 'ser upp till henne'
Det krävs aktiva val

monica

Svenska avundsjukan! Så mycket jobb du lägger ner på din blogg! Inga genvägar finns. Du skriver förstås om det som passar dig, som du mår bra av.

Anonym

Stå på dig, känner igen mig i dig😊 kram😍

Anonym

Stå på dig, känner igen mig i dig😊 kram😍

Anonym

Jäklar...Du är bara så bäst My!💕💖💕

Anonym

Jäklar...Du är bara så bäst My!💕💖💕

Anonym

Jäklar...Du är bara så bäst My!💕💖💕

Helene

My, du är värd all respekt och beundran. Du går vetenskapligt till väga och går från klarhet till klarhet. Du är en inspirerande och klok del av min vardag.

Maja

En side note som inte direkt har med det här inlägget att göra, men läste precis igenom dina senaste inlägg om bla intuitivt ätande och kroppsuppfattning. Träffade så himla mycket rätt tycker jag! Som många andra har jag en trasig självbild och en tendens att slå på mig själv. Ville bara säga att det kändes väldigt peppande och bra att läsa dina insikter om det! :)

Hanna

Så klokt! DU gör så mycket för så många. tack för att du orkar vara så vettig och står över skitsnacket.

Martina

Folk som själva håller på med mat och hälsa är de VÄRSTA rövhålen när det kommer till att snacka skit om andra.... tycker det är för sjukt :'((((( Du är i alla fall en jättestor inspiration för mig när det kommer till att äta, trots att jag inte är sockerberoende ❤❤❤

Anonym

💕 du är bara bäst i alla fall. Avundsjuka är den värsta sjukdomen av alla. 💕👏👏👏💕❤️❤️❤️ Kramar i massor till dig.💕

Josefine B

Stå på dig 💖💖

Josefine B

Stå på dig 💖💖

Anonym

Word! Du äger!

Malin D

Jag kämpar med mitt matberoende och ett enormt hinder för någon slags tillfrisknande har varit den oerhörda SKAM över mitt beroende jag burit på. Att hitta denna blogg, få ord som förklarar det svåraste i mitt liv och insikt i att jag inte är den enda som är så här har betytt MASSOR för mig. Tack My och skit i skitpratet!!

Malin D

Jag kämpar med mitt matberoende och ett enormt hinder för någon slags tillfrisknande har varit den oerhörda SKAM över mitt beroende jag burit på. Att hitta denna blogg, få ord som förklarar det svåraste i mitt liv och insikt i att jag inte är den enda som är så här har betytt MASSOR för mig. Tack My och skit i skitpratet!!

iseedee

Det var väldigt väl skrivet! Alla kämpar med maten på ett eller annat sätt.

Camilla

Du är så underbar som ger svar på tal utan att gå till motattack, så uppfriskande! Jag tycker att du rockar!

Camilla

Du är så underbar som ger svar på tal utan att gå till motattack, så uppfriskande! Jag tycker att du rockar!