Carnivore för insulinresistenta

Jag äter carnivore - vilket innebär att jag enbart väljer animalisk mat. Jag trivs sjukt bra! Tyvärr så fick jag en del tråkiga konsekvenser - jag kände att adaptionsfasen men trötthet osv var väldigt lång. Dessutom gick jag upp i vikt. Så jag började kolla runt och prata med människor på amerikanska forum. Det visade sig att det finns Carnivore för insulinresistenta.
 
När du äter protein så används det att bygga kroppen, eller så görs det av med i avföring eller så förvandlas det till socker i kroppen. Har du en metabolt frisk kropp så kommer den sköta det själv och det går inte att överäta protein. Har du insulinresistent som jag har, så görs det om till socker i kroppen. 
 
Några av symptympen av carnivore när du är insulinreistent är:
 
- Stor trötthet efter måltid (tänk dig typ carb-trötthet)
- Viktuppgång 
- Tung i kroppen trots månader på carnivore (alla är trötta i adaptionsfasen)
 
För mig har det hjälpt att äta mindre protein per omgång. Jag vill markera att protein och kött inte är samma sak, kött innehåller mellan 13-30g protein per 100g kött. Genom att äta max 25g protein per måltid men obegränsat med fett så har jag de senaste månaderna fått uppleva carnivores fulla potential. Jag har krympt, fått energi och blivit mer nöjd. 
 
Vill rekommendera dig att läsa denna artikel om du är nyfiken på mer info.
Samt att gå med i Zero Carb Doc på Facebook
 
KÖSS
 
 
5
Anonym

Hej! Äntligen någon som säger hur många % per 100gr kött innehåller! Men vet du och kan specificera på ett ungefär några av de vanligaste köttsorter + fisk så vore jag tacksam:) mvh K
Ps. Fortsätt med sånt som gör dig lycklig

Margaretha

Du har möjligtvis ingen länk till en svensk länk. Jag är inte jättebra på engelska och översättninen blir konstig.

monica

Tycker också procenten är svår att räkna ut! Gillar dessutom inte kött och upplever sug av fisk. Så det blir äggprocenten . Tycker insulinresistens är svår att förstå! Typ 1 Diabetiker har produktion. Typ 2 resistens.. det borde bli det samma. Att kroppen inget insulin har, alt inte kan använda det som produceras vid resistens. Eller blur det sådan överproduktion, så ju mer insulin , ju större viktuppgång.?

Camilla

Förutom mängder av bra eller mindre bra appar finns ju superenkla kostbevakningen för att beräkna macros. http://kostbevakningen.se/

Anne

Monica - vid typ 1-diabetes har man brist på insulin, pga skada på bukspottkörteln - då måste insulin tillföras, annars dör man. Vid typ 2-diabetes är cellernas förmåga att reagera på insulin nedsatt, och glukosupptaget påverkas negativt. Insulinresistens har ett nära samband med övervikt och bukfetma. Insulinresistens är ett förstadium till typ 2-diabetes och motverkas bäst med motion. Även mediciner som metformin kan bromsa utvecklingen av typ 2-diabetes om man är insulinresistent.