Dåliga dagar

Alla har vi dåliga dagar, verkligen urusla dagar där allt känns hemskt och jobbigt. Även när vi lever helt sockerfria möter vi såklart på sådana dagar, det är inget vi på automatik blir skyddade ifrån. Skillnaden är att vi inte hanterar dåliga dagar längre med att äta bort dem. Istället har vi smartare strategier där vi på riktigt lär oss att hantera våra liv. Så hur hanterar vi då dåliga dagar? Det viktigaste är att vi jobbar proaktivt, att vi har en plan. Vi kan inte tro att livet aldrig kommer ge oss en bitchslap, det funkar ju inte så. Istället så bör vi fundera igenom - vad ska jag göra när dessa dåliga dagar kommer?
 
Jag själv tappat all motivation till livet dessa dagar, mitt sinne blir bäcksvart rent utsagt. Min automatiska lösning är: ÄT! Det kommer alltid vara det verktyg som jag på automatik tar till. Idag vet jag att jag måste ha en plan så därför har jag två. 
 
En lista på saker som får mig att må bra. Exempel på det kan vara:
- ta en cykeltur runt kvarteret
- Klicka hem en ny bok
- Hemma-spa
- Pedikyr
 
Saker som får dig på andra tankar och ger dig en liten boost. Alla dagar har ofta små guldklimpar i sig, ibland får vi skapa en egen guldklimp för att känna att det är värt. De kommer liksom inte alltid på automatik.
 
Jag har också en lista på 5 personer att ringa som jag verkligen kan prata med och som får mig att må bra. Man kan se det som en stol. En stol på 3 ben står rangligt, men knäcks ett ben på en stol med 5 så står den ändå stabilt. Ibland har ju ens omgivning också dåliga dagar, så de har fullt upp att göra HLR på sig själva - då behöver vi fler att nå ut till. För mig är detta mycket viktigt, att ha personer i min omgivning som jag verkligen kan prata med no matter what.
 
För det går att ha bra stunder i dåliga dagar. Och vi är fullt kapabla att skapa dem själva om vi agerar proaktivt.
 
KÖSS
 
 
4
Anonym

Tyvärr har jag lätt att överäta dessa dåliga dagar, även om det kanske inte är socker blir det en smörklick här en ostbit där, vilket i sin tur ger ångest över att jag trillade dit på att äta 😭

monica

Jag undrar om du är i ketos? Nikotinfri? Koffeinfri? Du lever väldigt strängt.

Pernilla Andersson

Ja klart man har bra och dåluga dagar.
Själv gillar jag inte när man är motiverad men inget händer ändå..

Hur får man det att funka??

Pernilla Andersson

Ja klart man har bra och dåluga dagar.
Själv gillar jag inte när man är motiverad men inget händer ändå..

Hur får man det att funka??