Min höst

Såhär i starten av hösten är det naturligt att komma till reflektion. Hur vill jag att min höst skall bli? En bra väg att gå är mentalisering. När du tar julledigt, var i livet vill du stå då? Vad vill du vara i livet? Därefter lägger du upp en plan för att komma dit. Min höst kommer vara BÖKIG! Vi står inför ett stambyte med start vecka 37 vilket innebär att alla möbler kommer vara täckta i plast, hela toalettdelen kommer rivas ut och det finns varken vatten eller avlopp i lägenheten. UNDER 7,5 VECKA!! OMG! Som tur är har vi 2 ljuvliga svärföräldrar så vi kommer flytta hem till dem under tiden. Det blir en utmaning både för dem och för oss att bo tillsammans under så lång tid. Samtidigt bygger vi hus så vi kommer att bli många planeringsgrejor med tillval, räkningar, projekt och att fixa till lägenheten för försäljning. Spännande värre! Vi har också en resa till Rom inbokad och jag funderar på att gå en kurs i sorgbearbetning, vi får se. Det skall bli en spännande höst i varje fall. Men förutom de yttre angelägenheterna så har jag en del inre mål jag vill nå.
 
Intuitivt ätande
Mitt mål är att dumpa allt som heter dieter, ramar och regler och äta vad min kropp är sugen på. Det är lättare sagt än gjort och jag får träna på att vara närvarande nog för att fixa det. Jag har provat mejerier i sommar efter 3,5 år som mejerifri och deg gick kanonbra. Jag vill dock inte äta mejerier regelbundet då det inte gynnar min PCOS så min förhoppning är att kunna äta det vid särskilda tillfällen.
 
Kroppsideal
Jag vill öva varje dag på att älska min kropp just nu och frigöra mig från samhällets normer om hur hon bör se ut. Att se igenom lögnerna kapitalismen sprider för att de skall tjäna pengar på våra rädslor. Att älska henne fullt ut och se till hennes behov är mitt stora mål i höst.
 
Rädslor
Jag vill fokusera på hur jag skall bli befriad från rädslor ännu mer. Rädslan för att inte duga, för att ha någon konstig sjukdom eller för att inte räcka till är rädslor som har invaderat mitt liv - de behöver full fokus för att bearbetas. Det är ett annat stort mål i höst.
 
Pengar
Jag och min man har en del sparkrav på oss nu i husbygget och för stamrenoveringen och jag är den första och erkänna att jag har glidit in i en period av slösande. En köpevatten hit, en klänning dit. Det kostar pengar och mina pengar är värda mer respekt än så! Så nu skall vi ladda ner en app och bokföra varenda krona för att hålla koll på ekonomin. Det är vi värda!
 
Mitt mål är alltså att stå där i jul med en god självkänsla och en härlig syn på min kropp - med ett fetare sparkonto! Vad är ditt mål i höst?
 
KÖSS
 
 
3
Sonja

Hej, vad kan man hitta en kurs i sorgbearbetning?
Jag behöver en, men bor inte direkt i en stor stad...
Tack!

Carro

Mitt mål är att träna regelbundet igen nu när jag inte har någon körning till och från jobb utan bor nära.
Ska även få in 10000-steg om dagen så just nu söker jag runt efter en liten lagom stegräknare att ha på handleden eller i fickan. Tål inte nickel så är lite bökigt att hitta en jag kan ha på handleden. Jag vet att det finns en stegräknare i mobilen men jag vill inte alltid ha min mobil på mig och vara tillgänglig och då ”missar” jag steg och kan då inte veta om jag gått mina 10000-steg eller inte.

Lycka till med allt byggande! Vi skrinlade alla ”bygga nytt hus”-planer då vi skulle tre eller fyrdubbla våra lån och vi trivs bra där vi är så blir lite renovering av befintligt hus i höst också är planen. Skapa ett andra badrum och fixa tvättstugan står på önskelistan. Får se vad tid och pengar räcker till.

Charlotte

Åh, vilken app valde du? Aldrig hittat någon som jag tyckte var riktigt bra.