Om mig

Är så himla tacksam att jag har så många trogna följare på bloggen, är verkligen superkul! Några av er har efterfrågat ett lite personligare inlägg - vem är jag som inte har med maten att göra? Det är ju lätt att tro att när man har en blogg om sockerberoende så är det det enda som jag är och tänker på, men så är ju det inte såklart!
 
Allmänt
Jag är 29 år gammal och är tillsammans med min fästman Martin. Vi har lite tvärt-om-relation. Han är ssk och jag är ingenjör, han är 3 år yngre än mig. Vi träffades när han var 19 och bodde i studentkorridoren bredvid min i Karlskrona när vi pluggade. Som tur var så kommer vi båda från gbg-trakten så när vi var färdigpluggade så flyttade vi hem tillsammans igen. 
 
Jag jobbar som nationell utbildningschef på ett globalt IT-konsultbolag på Lindholmen i Göteborg. Mina kollegor är verkligen som mitt guldströssel här i livet, vi har så himla roligt ihop.
 
Teknik
Jag tänker med magen - jag är en känslomänniska. Därför har teknik alltid varit en utmaning för mig. Jag har väldigt svårt att visualisera 3D figurer i huvudet och vända och vrida på saker visuellt. Därför är det ju lite udda att bli ingenjör. Jag jobbar dock med människor, jag sitter inte och konstruerar och beräknar modeller - jag jobbar med ledarskap och projektledning och det är verkligen hur roligt som helst. Jag älskar att se andra människor utvecklas, och utbildning är en stor passion i mitt liv - både på jobbet och via LCHFingenjören.
 
Mina styrkor
En an mina stora styrkor är just att jag "tänker med magen", jag uppfattar känslor och kan läsa av känslor i ett rum. Jag älskar också grupper - att föreläsa och umgås i stora grupper. Jag har noll rädslor förknippade med att föreläsa eller ta plats i grupper, där gör jag nog mig bäst. Jag är också bättre verbalt än i text och är en väldigt mjuk människa som gillar djupa samtal snabbt. Jag engagerar mig mycket i mina medarbetare och kunder och får väldigt fina relationer. Jag är också väldigt effektiv, jag gör saker på en förmiddag som andra hade behövt en vecka på sig för. En annan styrka är att jag har lätt att vända jobbiga saker till något lärorikt. Typ när jag hamnar i ett skov och går upp sketmycket i vikt så tycker jag 2 veckor efter att TOTALT VÄRT DET pga att jag har lärt mig saker. Jag anammar också nya kunskaper snabbt och omsätter det till praktisk erfarenhet, ibland lite för snabbt dock. Jag har lätt att tycka om människor och verkligen komma nära. Människor är för mig väldigt viktigt, relationer är det jag hämtar energi ur. Jag är väldigt extrovert.
 
Mina svagheter
Jag har lågt tålamod, saker skall hända snabbt. Jag har också en tendens att tolka av känslouttryck till min egen nackdel, som när någon är ledsen eller arg och jag börjar genast rannsaka om jag har gjort något fel. Jag har en tendens att köra över mina egna behov av återhämtning också. Under skoltiden pluggade jag 100% och jobbade 100% samtidigt som jag hade bloggen. Idag jobbar jag 100%(+) driver 2 företag, bloggen, podden, träning, utbildar mig under Bitten Jonsson, familj och vänner. Jag har svårt att komma ner i varv och gör väldigt mycket. Däremot är jag ingenting för administration och detaljer, saker går undan hos mig och kvalitén blir ofta OK men inte flawless pga att jag tråkas ut av monotona uppgifter som kräver administration och detaljarbete. En annan nackdel är att jag har temprament så jag kan bli skitarg på 1 sekund men sen går det över lika snabbt. Min ilska får dock bara typ Martin se dock, jag bir sällan arg på jobbet eller bland folk. Jag kan också tendera att bli en drama-queen om jag är i en obalans, att verkligen förstora upp saker. Då jag är en känslomänniska är min stressnivå viktig att hålla koll på, allt blir för stort om jag utsätts för för mycket stress och press. 
 
Husfru deluxe
Jag äääääälskar att städa! Och laga mat! Jag är typexemplet på en husfru (vart tog kvinnokampen vägen? xD). Mindfullness för mig är att städa skåp, åååh va jag älskar att göra fint! Det är i den aktiviteten jag verkligen kopplar av. Min mat är oftas typ farfar-style. Långkok och stekar! Bacon & biffar. Jag lagar MYCKET mat och bunkrar som att tredje världskriget skulle komma. Min mat-devis är "Allt blir gott med tid & tålamod". Ofta så har jag en gryta puttrandes över natten eller en stek som står i 6 timmar i ugnen. Jag gör nästan allt hushållsarbete hemma och skämmer verkligen bort min man. Det är en jävla ovana jag övar på att bli fri från. Han har alltid rena kalsonger och en matlåda redo. Men mest för att det är min mindfulness och jag njuter av det. Förut städade jag varje dag, idag har jag städ-detoxat så får max städa 2 ggr/vecka.
 
Min klädstil
Jag älskar 50 & 60-tal. Fick jag välja hade jag haft prickar, blommor, rosetter och vida kjolar varje dag. Jag älskar det modet! Jag känner mig oerhört kvinnlig och vacker i röda läppar med en timglasformad klänning. Där trivs jag bäst!
 
Min musiksmak
Jag älskar 90-00-tal. Musik från den tiden är glad och rolig musik och jag tränar gärna till Eurodance. Jag äskar att dansa loss till lite Aqua eller Spice Girls och blir glad i själen. Martin får ofta vara den som introducerar ny musik in i mitt liv, annars blir det att jag bara lyssnar till gamla godingar!
 
Socialt
Jag har hört mig för och kollat vad folk uppfattar om mig och det jag har förstått att jag uppfattas som är "självsäker, dominant och glad". Och det är nog sant - jag tar mycket plats i grupper. Får du se mig liten och rädd så har vi en intim relation. Med dominant menas inte att jag är hård och pekar med hela handen, mer att jag vågar uttrycka mina behov och inte är rädd att ta upp plats. Jag tror de flesta uppfattar mig som en mjukis.
 
Mina vänner
Jag är en urusel tjejkompis om man utgår från normen. Jag får allergireaktioner av prat om smink, kläder, smycken osv. Sen är jag sämst på att höra av mig. Jag är uppväxt i en grupp om 10 grabbar och så jag. Jag har många killkompisar och en handfull tjejkompisar. Mina tjejkompisar är "grabbiga" - vi kanske inte hörs av på ett par veckor men när vi hörs så plockar man upp bollen där man la den. Relationer som kräver mycket underhåll tappar jag oftast, jag behöver enkelhet och raka rör. Jag fixar inte att man pratar i nyanser. Det skall vara rakt och ärligt och enkelt. Blir det skitsnack så drar jag snabbare än kvickt! Jag har också svårt för kallprat, skall vi prata skall det vara om saker som är viktiga ELLER festliga - inte om senaste modet eller vädret.
 
Jahopp! Det var lite om mig! Du får gärna berätta vad ditt intryck om mig är, det är jag alltid nyfiken på!
 
KÖSS
 
 
5
Eva

Ja för vanliga tjejer pratar bara kläder smink och killar... suck. Men du är en annan sort. Den coola grabbiga tjejen. Blir så trött när kvinnor måste påpeka att de minsann inte är som alla andra tjejer. Så misogynt och det blir extra illa att tycka illa om kvinnor som kvinna.
Tänkt till lite på vad du skrev. Du lägger massvis med försommar på kvinnor här som inte stämmer. Vi är inga fnittrande fån som bara vill vara fina och få uppmärksamhet från män.

Broccoli

Kul och intressant inlägg !

monica

Jag har läst allt du skrivit. Och fortsätter med det!! Du blickar framåt och tar dig upp när du ramlar i diken.

Anonym

Du verkar ha en väldigt skev kvinnosyn överlag My.

Therese

Tycker du verkar vara en super härlig person! När jag läser det här ser jag mycket av mig själv i dig och dina tankar vilket är roligt då jag följt dig ganska länge men inte fått någon djupare bild av din personlighet. Tack för allt bra du skriver!

PS: Hur vet man om man ska kontakta AO eller FAA? Vad är skillnaden? och hur ska man bete sig på en sådant telefon möte? Skulle vara intressant om du ville diskutera det.