Miljöterrorism

Många tror att bara för att jag äter som jag gör (LCHF/Carnivore) så är jag värsta sortens miljöbov. Man har en bild att jag sitter och vräker i mig kött som om det vore jordens undergång. Så är inte fallet - jag äter ca 250 gram (tillagat) gräsbeteskött och 120 gram smör per dag. Tänk dig 3 hamburgerbiffar - på hela dagen.
 
Idag så marineras vi om hur dåligt kött är för miljön vilket leder till att allt fler väljer veganskt. Folk har klimatångest och vi köttätare framställs som den värsta sortens terrorister. Det talas om köttskatter och det finns politiker ute i Europa som vill förbjuda kött på restaurang.
 
Detta får mig att undra över hur fasiken den dolda agendan ser ut. Vad är det man vill uppnå med detta?
 
Såklart mår vi hundra gånger bättre om vi går från skräpmat till nyttig vegetarisk mat - ingen kropp mår fint av processad föda, snabba kolhydrater och tom energi. Då är grönsaker hundra gånger bättre!
 
Vi missar en sak i debatten - godis är den största miljöboven! Visste du att en påse skumtomtar ger samma miljöbelastning som en portion kött? Studien från SIK som gjordes på beställning av Nordiska ministerrådet och livsmedelsverket visar på att:
 
"Den svenska konsumtionen av godis, chips och läsk leder till utsläpp av nästan en halv miljon ton växthusgaser, motsvarande 0,8 procent av Sveriges totala utsläpp och cirka 2,6 procent av livsmedelskonsumtionens klimatpåverkan i Sverige"
 
Det är helt galet! Godisätarna är mycket större miljöbovar än vi LCHFare. En portion kött är mat, det är något som du äter när du är hungrig och behöver energi. Kom ihåg att all mat ger miljöpåverkan. Äter du alltså en portion vegansk mat har du en miljöpåverkan och när du sedan lägger till en påse godis på det så  har du en större miljöpåverkan än om du bara hade ätit en portion kött.
 
Inte nog med det, vad gör godiset med våra kroppar? I längden leder det till ohälsa och övervikt. Socker är dessutom något som påverkar vårt blodsocker - vi kommer få en blodsockercrash och vara tvungna att äta mer. Och äter vi godis riskerar vi att bli sjuka och behöva mediciner - detta leder till ännu mer klimatpåverkan.
 
Kött:
- Ger miljöpåverkan eftersom det är mat
- Ger inga blodsockercrasher, därmed triggas du inte att äta onödig mat
- Innehåller all näring du behöver - miljöpåverkan gör alltså nytta i våra kroppar
- Är en måltid, riktigt mat - inget du äter för skoj skull
- Håller dig mätt länge
 
Godis:
- Ger lika hög eller mer miljöpåverkan än mat
- Ger blodsockerdippar vilket triggar dig till att äta mat och all mat har en påverkan på miljön
- Innehåller 0 näring och enbart tom energi - därmed helt onödig miljöpåverkan
- Är ingen måltid, är något du äter utöver maten som du äter för skoj skull. Alltså onödig miljöpåverkan.
- Ger ingen bra mättnad alltså en miljöbelastning i onödan
 
Innan vi ser en köttskatt vill jag se en sockerskatt. Nu snackar vi miljöterrorism på riktigt.
 
Jag kommer aldrig ta kritik från en godisätande vegan. Man bör läsa på och se om sin egen låda innan man kastar sten i glashus.
 
Ta ingen skit!
 
KÖSS
 
 
 
7
Eva

Tack My för ditt inlägg, det är mycket bra! Socker är inte bara socker, det odlas fram! Tyvärr har så många i min omgivning kommit så långt ifrån den naturliga maten, det är mjöl, mjöl, soja, havreprodukter, gryn och socker och veg oljor som är norm. Men då äter man ju klimatsmart, eller hur! Och mår toppen! Och har rätt att klanka ner på mig som inte äter socker, äter närproducerat gräsbetat kött och ekokyckling, avstår odlad lax osv.

Sonja

Usch vad hjärntvättad människan av industrin är (livsmedel, läkemedel...allt), att de tänker att avokadosmoothies och glutenfria kanelbullar och veganska sojakorv är bättre för miljö och hälsa. Och att ta hand om sjuka människor är inte heller miljövänligt, man tänker på läkemedels utsläpp till sjöar, vattendrag och grundvatten! Så helt rätt!

Nisse

Men alltså, äter du bara 250 gram tillagat kött och 120 gram smör per dag? Ingenting annat? Funkar det? Har varit intresserad av carnivore ett tag, dock inte kommit till skott riktigt, mycket pga att man läser om folk som äter 1,5-2 kg kött per dag och det skulle jag absolut inte få i mig (utan att det skulle komma i retur). Men om det skulle räcka med din mängd (förståss beroende på just min ämnesomsättning) då skulle det nog funka.
Tack också för en artikel som nog kommer till användning vid lunchbordet på jobbet.

anonym

Men snälla My. Veganer äter inte godis med gelatin från KÖTT.. Det är ju en stor del av det som gör godis lika mycket klimat-negativt!! Jag håller med dig om att mat är viktigare än godis, men ditt inlägg blir för ensidigt faktiskt..!

Anonym

Lol, jävla snark bajs detta va att läsa.

monica

Först och främst äter jag närodlad mat. Mat som inte rest över halva jorden. Mycket ägg, ost, smör, lite kött . Fisk som fångas i nät och får självdö på torra land är tragisk mat. Om den dessutom fraktas från Atlanten för att rensas i Kina. Och paketeras var...

Paulina

Problemet sitter inte i vad vi INTE gör utan faktiskt vad vi GÖR för att minska vår påverkan på miljön. Att skylla ifrån sig och blunda för problem gör inte saken bättre.