Mina risksituationer

En risksituation är en situation där man löper större risk att ta återfall eller att äta oärligt. En situation där risken ökar för bukfylla av fel eller för mycket mat. Jag har noga kartlagt mina som gör att jag behöver vara extra vaksam.
 
När jag sovit för lite
Låt säga att jag för ovanlighetensskull är ute och dansar hela natten. Även fast jag är helt nykter så får jag sådan brist på sömn. Jag är tyvärr ingen person som kan sova bort hela förmiddagen utan vaknar alltid senast klockan 07. Det innebär att jag brukar få 3-4 timmar lågkvalitativ sömn de nätterna. Vaknar alltid med en känsla i kroppen som om jag hade tryckt en godispåse, även fast jag bara ätit kött och smör liksom. Jag brukar då bli bottenlös i min hunger och supersugen på mycket och fel mat.
 
Högtider
Här är jag, liksom hela samhället, hjärntvättade i att högtiden blir bättre om den cirkulerar kring mat. Det är osanning men något som vi växt upp i. Det är lätt att gå i fällan och äta för mycket.
 
Helger
Också förknippade med mat och att unna sig. Blir lätt att man äter för mycket eller något extra mål.
 
Risksituationer för många inkluderar även fika, kalas, AWs, hemvägen från jobbet etc...
Det är viktigt att du listar dina risksituationer så du inte planlöst går in i dem utan är beredd på större sug och en utmaning.
 
If you fail to plan, you plan to fail!
 
KÖSS
 
 
2
Anna

Du ser så härligt pigg och fin ut :-)
Läser alltid din blogg som peppar mig.
Ha en fin helg !
Kram
Anna

Carro

Håller verkligen med om punkt 1. Varför blir man i princip bakis fast man varit nykter och ätit bra mat bara för att man varit uppe sent? Fattar inte det.