Överviktsrelaterade sjukdomar

Har du hört begreppet överviktsrelaterade sjukdomar? Det antar jag att du har. Det är ett begrepp som kastas hejvilt omkring. För mig är det ett stort bullshit, en fettfobisk lögn som sprids i samhället. Allt som innebär ett extra gram fett på kroppen är något skamligt och farligt. 
 
Övervikt i sig är ingen sjukdom, det är inget som i sig är en rotorsak till ohälsa. Övervikt innebär att du har någon hormonobalans och oftast är det för högt insulin. Övervikt är ett symptom som kommer med fler symptom som högt blodtryck, diabetes typ 2 osv. Rotorsaken till dessa är inte övervikten, även om symptomen övervikt kan förvärra de övriga symptomen. Oftast ligger ett metabolt syndrom bakom den skadliga bukfetman. Rotorsaken till det är insulinresistens - vilket innebär att cellerna inte svarar lika bra på insulin vilket innebär att att allt mer insulin pumpas ut i kroppen.
 
Rotorsaken till metabolt syndrom är då förhöjt insulin och vi botar rotorsaken med att sänka insulinet. Detta gör vi med lågkolhydratskost. Behöver du extra boost så snackar vi träning och periodisk fasta. 
 
Idag addresserar vi bara symptomen. Vi ser till övervikten och ger oss på massa farliga kurer med pulver och dieter. Det är som att bara se till halsontet när du är förkyld - inte särskillt effektivt. Vi behöver komma till rätta med rotorsaken.
 
Det blir missvisande att prata om överviktsrelaterade sjukdomar. Det är som att prata om halsonts relaterade sjukdomar istället för att säga virus. Vi bör därför byta ut vårt vokabulär och börja våga prata om  rotorsaken,
 
Insulinrelaterade sjukdomar
Könshormonsrelaterade sjukdomar
Stresshormonsrelaterade sjukdomar
 
Alla de hormonerna skapar övervikt som symptom. Som vanligt när jag skriver ett sådant här inlägg så kommer oftast en kommentar om att det finns dem som skiter i att röra på sig och äter skräp och därför får skylla sig själva.
 
Jag hävdar fortfarande att det är insulinorsakad övervikt. Du är sugen för att du har lågt blodsocker. Du äter socker, insulin sprutar ut och du får snart för lågt blodsocker igen vilket framkallar ett biokemiskt sockersug. Det biokemiska sockersuget har inget med dålig karaktär att göra - kroppen tror att den svälter och kommer maniskt frammana ett sug som är nästintill omöjligt att stå emot.
 
Åratal av extrema fluktationer i blodsockret kommer göra din kropp insulinresistent - då svälter du på cellnivå. Hur skall en svältande person orka träna på det? För att orka träna krävs energi till cellerna vilket är kraftigt nedsatt på grund av insulinresistensen. 
 
Våga kalla spade för spade!
 
KÖSS
 
 
7
Anonym

Detta är nog det bästa du skrivit!
Tänk vad oerhört många personer ute i samhället som skulle behöva läsa denna texten. Att förstå hur det hänger ihop. Mycket bra formulerat!
Fortsätt My! Det du gör, gör du så himla bra!
/Maria Niklasson

Anonym

Detta är nog det bästa du skrivit!
Tänk vad oerhört många personer ute i samhället som skulle behöva läsa denna texten. Att förstå hur det hänger ihop. Mycket bra formulerat!
Fortsätt My! Det du gör, gör du så himla bra!
/Maria Niklasson

Anonym

Detta är nog det bästa du skrivit!
Tänk vad oerhört många personer ute i samhället som skulle behöva läsa denna texten. Att förstå hur det hänger ihop. Mycket bra formulerat!
Fortsätt My! Det du gör, gör du så himla bra!
/Maria Niklasson

Anonym

Hur menar du att cellerna skal repareras för att man ska få energi da? Hur lång tid tar det?

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com},

Pernilla

Och jag förmodar att även detta dravel är ditt eget hittepå.
Du tar ju saker utifrån vad du tycker passar i din världsbild. Du är den farligaste sortens människa. Att du har följare som köper allt du skriver är läskigt.

Anonym

Varför tar du bort mina kommentarer? För att de är kritiska?