Snake-juice

Detta är ett samarbete med BODYSTORE och innehåller reklamlänkar
 
Om du är ny på LCHF så kan du få jobbiga övergångsbesvär. Detta kan du få även när du fastar. Om du äter typ 0 kolhydrater som jag gör kan du få väldigt många övergångsbesvär i form av yrsel, illamående och darrighet. Många blir då rädda och tror att det är farligt - tvärtom! Det är elektrolytbalansen som är lite hejcon bacon.
 
Jag blir sällan hungrig, däremot kan jag bli lite dizzy mellan måltiderna när det går för lång tid. Istället för att äta när jag ändå inte är hungrig så dricker jag min egna form av "snake-juice" som är en blandning av elektrolyter. Vårt vatten idag innehåller inte de mineraler vi behöver och med tanke på att vi äter så mycket bordsalt så blir det fel i natrium/kalium balansen. Egentligen skall vi äta förhållande 1:2 natrium/kalium - men det är snarare tvärtom.
 
Recept på Mysans snakejuice
 
2 liter vatten
4 kapslar kalium (LÄNK)
1 tsk Himalaya-salt (LÄNK)
2 kapslar magnesium (LÄNK)
1/2 tsk bikarbonat
 
Häll upp vattnet i en bägare. Knäck kapslarna och häll i innehållet + saltet och bikarbonatet. Blanda runt. Ställ in i kylen och drick regelbundet under dagen. Då slipper du yrsel och darrighet som ofta är ett besvär vid fasta, NoCarb och övergångsbesvär!
 
KÖSS
 
 
3
Anne

Visar inte det på något sätt hur otillräckligt carnivore är för kroppen då man behöver ta så extremt mycket kosttillskott och dylikt? Är varierat med grönsaker istället!

HMS

Kan man förbereda denna dryck i förväg och ha stående i kylen att användas vid behov?

Anonym

Men åter. Nej! Helt ovetenskapligt och helt onödigt om man äter en blandad nornans kost.
Gå inte på LCHFingejjörens hokuspokus