Slutat med kaffe

Sedan i maj har jag slutat med koffein. Jag dricker 1 kopp decaf på morgonen och om jag fikar med en kompis på ett café. Jag är glad att jag tog det beslutet och saknar inte mitt kaffedrickande en sekund. Decaf är inte helt koffeinfritt men det är i alla fall långt mycket mindre än vanligt kaffe.
 
Jag slutade med kaffe pga att jag drack det tvångsmässigt. Jag känner att jag inte vill ha några tvångsmässiga beteenden alls kvar i mitt liv, så jag var tvungen att fimpa. När man kommer upp i 2 kannor om dagen känns det inte som att man kan hantera det. Dessutom att bli mentalt besatt är inte nice. 
 
Det jag har känt är att jag inte alls behöver koffein för att starta dagen. De första veckorna var jag ett vrak på morgonen men nu har kroppen byggts om och jag klarar mig utmärkt utan. 
 
Jag känner mig inte heller utanför socialt då de är många som tackar nej till kaffe. Framförallt känner jag en stor frihet - att slippa vara beroende av koffein för att vara alert är en magisk känsla. Och ro i kroppen, det är fantastiskt.
 
Jag är tacksam och lycklig att jag har lugn och ro i kroppen, det är en fantastisk känsla. Kaffe är inte heller nyttigt för kroppen, det är ett beroendeframkallande gift vi kan klara oss utan! Prova, jag lovar att du inte kommer att ångra dig!
 
KÖSS
 
 
 
4

Ät mer - bli nöjd

Jag har reviderat min mat igen - till något jag verkligen trivs med. För första gången på länge så har jag sinnesro i maten. Det jag har gjort är att öka portionerna. Jag äter mer grönsaker och därmed större portioner. Jag ser också till att variera maten mycket och äta fisk en gång om dagen. Jag har alltid flera olika grönsaker på tallriken och tänker inte så mycket på kh-mängden, det handlar om att jag skall tugga och bli nöjd. Till varje måltid har jag gröna blad och färska grönsaker. Jag aktar mig noga från att hårdsteka de varma grönsakerna då de tappar näring och verkar triggande. Jag har också enbart ätit fisk och nöt. Jag väljer bort chark och fläsk då jag känner att jag inte blir lika nöjd på den maten.
 
Resultatet? Jag är nöjd, på riktigt nöjd. Jag har inte tänkt tanken på väldigt länge att sätta mig i soffan och överäta. Jag blir nöjd efter varje måltid, tappar intresset för mat efter halva portionen. Och när jag kommer på mig själv att tänka på mat beror det på hunger och därför så tar jag en pannbiff. Jag är frisk i mitt tänkande just nu. De flesta dagar klarar jag mig på en fettkaffe till lunch. Gör jag inte det så äter jag en pannbiff också. Att vara agil i mitt upplägg är en lyx jag sällan klarat av. Just nu är jag välsignad att göra det. 
 
Jag har en del matlådor från förr i tiden. Tittar på dom och undrar hur i h-vete jag har klarat mig på så lite mat. Och jag ställer mig frågan: tänk om mitt sug har berott på näringsbrister? Eller att jag känner att jag inte fått tugga tillräckligt? Det är antagligen en kombo!
 
Detta hade inte funkat om jag vägt mig samtidigt. Att lägga på en kontrollmetod funkar inte alls. Då kommer jag automatiskt börja dra ner på mängden pga att jag vill se direkta resultat på vågen. Det som funkar är att låta kroppen göra sitt och lita på processen. Ingen blir fet av extra grönt på tallriken.
 
Vad har du hittat för nycklar för mer sinnesro i maten?
 
KÖSS
 
 
7

Planerade föreläsningar

Missa inte mina planerade föreläsningar!
Nu är det dags att bli sockerfri!
 
Jag har gått ner -95 kilo på egen hand och delar med mig av mina allra bästa erfarenheter och tips för att du också skall kunna hantera sockerberoendet och gå ner de där kilona du vill bli av med. För du fötjänar att må lite jäkla bra i ditt liv! Att slippa att leva i ångesten övervikt och sockermissbruk föder.
 
Du kommer att märka betydlig skillnad i ditt mående, både fysiskt och psykiskt
 Du hittar dem här:
 
12/3 - Stockholm
 
 
19/4 - Stockholm 
 
 
26/4 - Göteborg
 
 
Det finns inte så många platser, bara 40 stycken. De flesta av mina föreläsningar har blivit fullbokade redan första dagen!
 
KÖSS
 
 
7