Allergier och viktuppgång

När jag var hos doktorn visade det sig att jag har antikroppar mot mandel. Det innebär att jag har en överkänslighet mot mandel. Likaså gäller mejeriprodukter, där hade jag mycket antikroppar mot mjölkprotein.
 
Det som slog mig var att jag aldig haft en allergireaktion mot varken mandel eller mjölk. Vad jag däremot gör är att jag går upp extremt snabbt när jag intar mejerier och nötter. 
 
Några dagar senare pratar jag med fantastiska inspirerande Margareta på LCHFmagasinet som ätit LCHF i måååånga år. Hon berättade för mig att jag hon nyligen upptäckt intolerans mot ägg. När hon slutade med ägg droppade hon -10 kg. 
 
Detta får mig att fundera, tänk om det handlar om inflammationer? Att jag svarar extremt bra på en kost utan mandel och mejerier pga att min kropp går till försvar när jag intar födoämnena. 
 
Margareta har pusslat med sin vikt i flera år och nu har hon hittat en nyckel. Liksom jag, jag kan inte äta mandel och mejerier - jag går upp i vikt makalöst snabbt. Tänk om det hänger ihop? Det verkar onekligen så.
 
Det som är intressant här är hur olika vi är. En kalori är verkligen ingen kalori, det handlar om hur din kropp reagerar på födoämnet. 
 
Tycker du att du går upp i vikt på ett onormalt sätt av vissa livsmedel? Att du inte kan sluta äta dem eller att du får en knasig känsla i kroppen? Då kanske du har antikroppar som skapar inflammationer. Gå till vårdcentralen och begär allergitest. En väl värd investering!
 
KÖSS
 
 
5
Anonym

Intressant!!! Fick en allergichock av nötter för 2 veckor sen och gick till vc 2 dagar efter akutbesöket för att ta allergitest, men de va inte det lättaste.... nä då vill dom ha en remiss från akutläkaren.... tjötade till mig testet trots allt då det handlade om nötter.. men inga glada miner va det...

Effie

Intressant tanke. Jag tror inte att vc är särskilt intresserade av att ta prover bara man ber dem, och jag går ju helst inte dit...men det är nog läge att börja fundera over, och testa, om maten har den här effekten. Kan ju börja med ägg och mejerier; inte är det roligt, men hjälper det är det ju trevligare än att sluta äta helt, som verkar vara alternativet... :-(

Margaretha

Jag kan inte äta kycklin kan inte sluta blir hungrig flera dagr och överäter lika dant med fisk

Anonym

Jag är nyfiken på dina tankar kring det här med kalorier in och ut. Jag har länge funderat på att det ör ”kalorier ut” som är den stora grejen. Du bekräftar ju det här på nåt sätt. ”Kalorier in” är ju ett fast värde. Men ut... dvs hur vi förbränner eller inte förbränner är den stora boven i att man lägger på sig eller att man har svårt att tappa vikt fast man äter bra. Själv sover jag dåligt tex. Tror det har stor påverkan på min låga förbränning. Nu ska jag prova att utesluta ost, min hud spricker när jag äter det. Framförallt mögel/lagrad ost. Tack My!

Birgitta

Mycket intressant! Jag har märkt stor skillnad på min kropp sedan jag slutade med saker som jag inte "tål", även inom LCHF, t.ex. ägg och smör (fast ghee är ok. Ingen annan mejeri så klart). Inga prover visar på antikroppar mot någonting, men likväl sväller jag upp ibland och får dålig hy (acne rosacea). Nu har jag en vikt jag är nöjd med och rosacean håller sig lugn. Min läkare rycker på axlarna. Vill inte diskutera LCHF. Men hen är så klart glad att jag är av med mina hudbesvär. (Jag äter inga nötter eller frön, och bönor får jag tyvärr ont i magen av.)