Det där med tolvstegsprogram

Många känner ett stort motstånd att gå på 12-stegsprogram. Och det kanske inte är så konstigt då bilden vi har är att det är en bunt religiösa fanatiker som sitter och ber till Gud. 
 
Jag vill verkligen vittna om att 12-stegsprogrammet är bland det bästa som har hänt mig. Där hittar jag frid men också mina bästa vänner. Det är en oerhörd styrka att hitta i gemenskapen. Det är den stund i veckan jag ser mest fram emot, som är mest värdefull för mig. Vi delar, skrattar och förstår. Jag har alltid någon jag kan ringa när livet känns tufft så jag slipper att äta på det. Är inte det fantastiskt så säg.
 
Många känner starkt motstånd till gudsbegreppet. Inom gemenskapen är det ingen som tvingar dig att tro. Ingen tvingar på dig någon gud. Många som är ateister känner starkt för en tro på gemenskapen. Att man sätter sin tro till människan och styrkan en grupp kan utföra.
 
Jag skulle verkligen vilja uppmuntra att i alla fall våga prova på. Det är en fantastisk skatt som väntar på dig men nya vänner, stressavlastning och gemenskap.
 
Våga prova!
 
 
1
Mirjana

Hej!
Vart ska man vända sig för 12-stegsprogram?