Mindre

Jag har slutat väga mig sedan flera veckor tillbaka. För mig går det där periodvis. Det var viktigt när jag införde bönor i kosten så det inte sprang i väg men idag när jag gått ner så mycket på bönor så behövs inte det längre och jag vägrar att låta en apparat sätta mitt värde. Det ger alltid en bitter eftersmak när jag har vägt mig. Antingen har jag gått upp = besviken. Eller står still = besviken. Eller går ner = glad 3 sekunder och sedan vill jag gå ner i vikt mer.
 
I hela mitt liv har vågen satt mitt värde. Det blev kaos när jag var liten flicka och jag hade gått upp IGEN. Doktorn blev irriterad och mamma och pappa blev rädda och kände sig maktlösa. Det är liksom nog nu. Att väga sig är en nästan lika stor trigger som att äta socker. Det blir aldrig bra efteråt helt enkelt.
 
På jobbet har jag fått under flera veckors tid kommentarer som "jävlar va liten du har blivit det senaste" och det är ju kul. Jag känner på kläder osv att det har hänt grejor. Ändå äter jag mer mat. Det är som kroppen relaxar och kör i sin egen takt och det är ju fantastiskt. Är vi ärliga mot oss själva känner vi ju om det går åt rätt håll.
 
Väger du dig eller dissar du vågen?
 
KÖSS
 
 
 
6
Effie

Jag väger mig. Dagligen, så det inte blir en stor grej (eller också glömmer jag det en period). När siffran på vågen blir tillräckligt låg ska jag börja löpträna; vågar inte riktigt nu med tanke på knän. Och ja, jag blir glad när trenden visar neråt, men ser inte siffran som mitt värde. Inte en mindre storlek på kläderna heller, även om det skulle underlätta inköp, och se trevligare ut I spegeln...

Sara

Jag väger mig varje dag. Trots att jag inte vill. Lyssnade på ert avsnitt kring detta och kände igen mig i precis allt. Men om jag låter vågen stå ett tag går jag upp direkt. Det räcker med en vecka. Har nu gått upp 10 av mina nedkämpade 20. Håller på att knäcka mig totalt. Har tankar på om mitt liv verkligen är värt bara för de där siffrorna.

Olsson

Om man mår dåligt av att väga sig och det påverkar humöret eller motivationen tycker jag det är bättre att strunta i det. Man märker ju ändå hur kläderna sitter och hur man känner sig. Men om man kan väga sig varje dag, acceptera att det fluktuerar lite från dag till dag av olika orsaker och bara titta på genomsnittet över en månad så är det ju ett intressant sätt att se hur man ligger till (om man till exempel vill gå ner i vikt). Ett månadsgenomsnitt täcker in hela menscykeln och diverse ytterligheter, så det är ju ganska tillförlitligt.

Slow Living by Annika

Jag slutade använda vågen för många månader sedan. Märker ev viktnedgång på kläderna och hur rörligare jag blivit. Om vi bara vågar lära känna våra kroppar, hur de fungerar och vad de behöver skulle vi slippa många triggers.....

Sonja

Vägar mig och är arg varje gång eftersom vågen visar alltid olika siffror: väg dig 3 ggr, du får 3 olika siffror. Så jag tar medelvärde. Men inte väga mig egentligen men måste har koll att inte går ännu mer upp (tack klimakteriet!) :(

Jennie

Jag har tänkt mycket på det där med vågen och det känns som att det är något som är inpräntat i tjejer (verkar inte vara så för killar generellt) att siffran på vågen = värdet hos en själv. Det är så konstigt och så onödigt. Varför kan siffran inte bara få vara en siffra. Den säger ju nånting ändå, att väga sig kan vara ett bra verktyg, men den säger ju bara vad man VÄGER inte hur BRA man är. Jag försöker lära mina barn det, men det är svårt. Själv har jag kommit ur det där med värdet ganska bra och skäms inte för att säga vad jag väger, vilket ingen borde göra, för att det är en SIFFRA och inget annat.