Slutat med kaffe

Sedan i maj har jag slutat med koffein. Jag dricker 1 kopp decaf på morgonen och om jag fikar med en kompis på ett café. Jag är glad att jag tog det beslutet och saknar inte mitt kaffedrickande en sekund. Decaf är inte helt koffeinfritt men det är i alla fall långt mycket mindre än vanligt kaffe.
 
Jag slutade med kaffe pga att jag drack det tvångsmässigt. Jag känner att jag inte vill ha några tvångsmässiga beteenden alls kvar i mitt liv, så jag var tvungen att fimpa. När man kommer upp i 2 kannor om dagen känns det inte som att man kan hantera det. Dessutom att bli mentalt besatt är inte nice. 
 
Det jag har känt är att jag inte alls behöver koffein för att starta dagen. De första veckorna var jag ett vrak på morgonen men nu har kroppen byggts om och jag klarar mig utmärkt utan. 
 
Jag känner mig inte heller utanför socialt då de är många som tackar nej till kaffe. Framförallt känner jag en stor frihet - att slippa vara beroende av koffein för att vara alert är en magisk känsla. Och ro i kroppen, det är fantastiskt.
 
Jag är tacksam och lycklig att jag har lugn och ro i kroppen, det är en fantastisk känsla. Kaffe är inte heller nyttigt för kroppen, det är ett beroendeframkallande gift vi kan klara oss utan! Prova, jag lovar att du inte kommer att ångra dig!
 
KÖSS
 
 
 
4
Anonym

Blev sjukskriven på grund av utmattningssyndrom i oktober. Upplevde en ökad stress av kaffe. Slutade helt, vilken befrielse. Insåg då att kaffedrickandet va tvångsmässigt. Och avgiftningen va nästan värre än att sluta med socker.

Barbro

Intressant.
Jag har försökt sluta flera gånger genom livet, men detta är absolut det som har varit/är svårast för mig.
Sluta röka minns jag som om det var "lätt som en plätt" i jämförelse.
Ändå dricker jag bara 2 (ibland 3) koppar om dagen och logiskt känns det som om att det inte skulle vara så svårt.

Känner att jag blir speedad av kaffet på morgonen men inte så mycket andra tider på dagen.

Känner också igen mycket av det som du beskriver som att vara beroende (av vad det än må vara) - hatar att känna mig styrd.
Jag är säkert inte det minsta kontrollbehov. ;)

Vet dock inte hur jag ska lyckas med att "sluta". Mår dåligt bara jag tänker på att försöka. Älskar ju mitt kaffe ändå...

monica

Och te...!? Dricker te/kaffe 50/50.

SANA

Jag måste ge detta mirakulösa vittnesbörd, vilket är så otroligt förrän nu. Jag hade problem med min man för 6 månader sedan, vilket ledde till vår uppbrott. när han bröt upp med mig, var jag inte själv igen, jag kände mig så tom inuti mig, min kärlek och ekonomiska situation blev värst, tills en nära vän av min Lucy berättade för mig om en stavningskastare som hjälpt henne i samma problem med hans namnet är Dr Ogundu e-post: drogunduspellcaster@gmail.com Jag mailade Dr Ogundu stavningskastaren och jag berättade för mitt problem och jag gjorde vad han bad om mig, för att skära den långa historien kort. Innan jag visste vad som hände ringde min man mig och sa att han kom tillbaka till mig, jag var så glad att få honom tillbaka. Vi har två barn tillsammans och vi är nöjda med oss själva. Tack till Dr Ogundu för att rädda mitt förhållande. Fortsätt ditt bra jobb, om du är intresserad av att kontakta honom och vittna om mig, den stora stavningskanalen email: drogunduspellcaster@gmail.com