Triggers

Vad är en trigger? En trigger är ett fenomen eller en substans som påverkar vårt belöningscentra. En solklar trigger är ju livsmedel med mjöl och socker, men det är svårare att avgöra en trigger som inte är direkt kopplad till maten.
 
En trigger är:
 
- Situation
Ex. framförteven, fika med kompisarna
 
- Konsistens
Ex. Crisp
 
- Livsmedel
Ex. mejerier
 
- Kombination
Ex. köttfärs funkar men inte tacos
 
Det finns många olika triggers. Relationer kan vara extremt triggande för oss men också platser. Vad du triggar på är helt individuellt. Det beror på din unika biokemi och din mentala ryggsäck. Det handlar om vad du brukade gå igång på förr i tiden men också hur just ditt beteendemönster har sett ut. Det är därför jäkligt viktigt att du håller koll på dina triggers och är öppen för nya. Det är just det som är klurigt också. Detta är ju verkligen förnekelsens sjukdom! 
 
Vilka är dina triggers?
 
KÖSS
 
 
4
Slow Living by Annika

Hej!

Mina triggers är kvällarna framför tv....övar mig att bara dricka te efter middagen. Andra är fikat när någon hälsar på eller spontanfikat på stan....det är ju socker och mjöl överallt.

Emma

Det är verkligen många faktorer att tänka på! 😳 märker du någon skillnad om du äter mer ekologiskt och ren mat?

S.E

En av mina största triggers när jag slutade röka var telefonen. Flera år efter jag hade slutat, så trevade jag efter ciggen när telefonen ringde. Nuförtiden spelar jag enkla spel på ipaden när jag pratar i telefon ;)
När det fäller socker är det sambon som är min största trigger. Han fikar och äter varje dag, vilket knäcker mig helt.

Tullie

När jag mår dåligt psykiskt. Då vill jag köpa chips och sätta mig vid datorn.