Dålig känsla i kroppen

Visste du att viktnoja också är ett utlopp? Vi försöker kontrollera vikten för att känna oss tillfreds. Det där med vikt är ju dock så jäkla trubbigt. 
 
Den senaste tiden har jag haft sån extrem träningsglädje. Min bas är styrketräning 4 gånger i veckan. Helt plötsligt hade jag tränat 9 gånger och massa kondition. Vad händer med vikten då? Tja, den springer ju såklart iväg. Det är liksom omöjligt att gå upp 3 kilo på en vecka. Men ändå finns den där rösten i huvudet som bara viskar taskiga grejor.
 
Min sjukdom vill gärna viska till mig att det inte är någon idé, att jag lika gärna kan äta. Att jag är maktlös.
 
Och ja, vi är faktiskt maktlösa inför vår vikt. Det är ingen idé att vi nojar över den. Vi kan inte kontrollera muskler, vätskenivå, mat i tarmarna osv osv... Det finns så många olika faktorer som inverkar på vikten. Ändå kommer sockertrollet och viskar i örat hur dåliga vi är.
 
De dagarna skall vi hålla ett starkt fokus på vårt mål och fortsätta med våra rutiner. Vi kommer få utdelning tillslut om vi fortsätter framåt. Sockertrollet kommer alltid använda vikten som ett verktyg att slå på oss för att få oss ur balans.
 
KÖSS
 
 
4
FruMartinsson

Precis så är det! Har till och med slutat väga mig regelbundet för jag mår bara dåligt av det. Jag borde kanske väga mig för att inte skena iväg i vikt men de senaste 2 åren har jag pendlar 2-3 kg upp och ner beroende på när jag väger mig och jag försöker vara nöjd över att vara viktstabil. Är inte överviktig enligt något sätt att mäta så min noja över vikten är fullständigt obefogad. Är inte modellsmal och kommer aldrig att bli. Har inte den kroppsformen, är tomflasformad med bröst och höfter. Ser inte ut som en fitnesstjej och kommer inte göra det heller för jag är inte beredd att satsa den tiden son krävs. Min kropp har burit två barn och det förändrar hur kroppen ser ut och fungerar. Jag tränar mig på att vara stolt över det och över allt min kropp kan göra istället för att slå på den få sådant den inte kan eller ens vill göra.

Annika

Men va? Att vikten eventuellt ökar vid styrketräning är väl en normal följd då muskler väger mer än fett??

Eva

Vilken härlig bild! :)

Marie

Nej...att väga sig är aldrig bra. Speciellt om en eventuell uppgång triggar igång destruktiva tankar och beteende. Hur man mår i kropp och knopp är en bättre metod att följa, så att säga. 😊
Inte så lätt alla gånger. Jag vet.