JAG TÅL FISK

Jag är allergisk mot skitmycket: ägg, fisk, fågel, nötter, skaldjur... Pälsdjur, damm osv. Innan LCHF åkte jag in till akuten fram och tillbaka hela jäkla tiden. Minst en gång i månaden var jag där! 
 
Mina allergi och astma besvär har mildrats allt efter åren gått. Först och främst har jag inte åkt in akut pga allergi sedan 2010 då jag började med LCHF. När jag plockade bort mejerier och sötningsmedel försvann mina soleksem, när jag plockade bort koffein och nikotin försvann resterande eksem. Och hör och häpna - nu tål jag FISK!
 
Jag har misstänkt att mina allegier har blivit mycket bättre, därför kontaktade jag vården för en födoämnesretning. Först ut är fisk och jag var ju sjukt rädd. För bara ett par år sedan kunde inte jag vistas i samma rum som när man stekte fisk. Men det gik HUR BRA SOM HELST! Så ja, det går att konstatera att jag numera tål fisk. Nästa gång skall jag prova skadjur och gången efter det skall jag prova kyckling. I framtiden kanske även ägg, men jag har fortfarande antikroppar för ägg - man vet bara inte exakt hur jag kommer reagera på ägg.
 
Detta bevisar verkligen att en antiinflammatorisk kost är det jag skall äta för att lugna mitt immunförsvar. Då jag ger kroppen en bra kost så läker den och mår bra, sakta men säkert läker den ut mina inflammationer och jag blir friskare än någonsin.
 
När jag berättar hur min kropp läkt av min nya kost möts jag ofta av att allergier kan växa bort, att min övervikt var boven yada, yada...
MEN! Om den inte hade läkt ut när jag var 20 år gammal så varför skulle den läka ut när jag var 28? Vissa har ju allergier som småbarn men inte som vuxna, det köper jag. Men inte denna åldersskillnaden.
Dessutom - vilken kost är förtjänsten att jag har viktreducerat? Exakt, LCHF!
 
KÖSS
 
 
 
7
Carin S

Härligt My!

Själv så har min gummiallergi (fnisss) försvunnit när jag slutade med citronsyra, E330 med kompisar. Citronsyra finns I Resorb, C-vitaminbrus, läskeblask o är säkert antioxidant I skinka, bacon etc. Citronsyra utvinns ur svartmögel som växer på majsmelass. Mums. Gummiallergin bestod I klåda samt brännskadeliknande sår och gummit satt på BH banden. Även magen reagerade på citronsyra med att ge mig många raska besök på toa. Nu mår jag mycket bättre. Så rådet är plocka bort alla konstiga tillsatser ur maten. En annan skummis som jag bara blir törstig o sötsugen utav är smakförstärkare, jästextrakt, maltextrakt. Finns I smaksatta chips, färdigmat, etc.
Ha en skön vecka
Carin

Ingrid

Stort grattis ifrån mig! Har en bättre hälft som var allergisk mot fisk också, men inte alls i så hög grad, med riktig kost och få rätsida på det andra (slängde ut all icke mat) gick det hjälpligt med fisk efter ett tag, får fortfarande vara lite försiktigmed sik, annars fungerar nästan allt. Det är en sådan stoooor seger att återerövra fisk, att jag sitter här med ett jättestort glädjeflin över hela ansiktet. Hela på!

Vivi

grattis My, nu kan du få större variation på middagarne, och fisk är ju bra för hälsan

Olsson

Men vad härligt! :-D Fisk som är så gott :-) Hoppas att allt går bra fortsättningsvis, jag är glad för din skull!

monica

Så bra skrivet! Jag allergier i släkten, mina två syskon allergiska, mina två barn också. Men inte jag. Min dotter tog Calmettecvaccination vid 16 års ålder. Då blev hon full i prickar och tål inte viss smink, deo, krämer. Man kan undra hur mekanismen är , på vilket sätt Lchf kosten antiinflammatorisk, påverkar.Om man kan i smådoser vänja sig vid vissa födoämnen. Desensibiliseras. Själv kramar och pussar jag mina hundar och får i mig mycket "nyttigt".Måstw vara jobbigt leva med allergi.

Hanveden

Vildfångad fisk skall ätas färsk, pinfärsk eller färsk djupfryst
enligt Jenny Reimers...

http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/expert-nej-till-frukt-och-gront

Den följande skriften av JR skrev jag ut på mitt jobb i början av min LCHF konvertering för ca 10,5 år sedan och den har många sanningar som fick mig att börja titta efter gräsbeteskött och fädbosmör mmm...

"Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa i hela långa livet"

http://www.primavi.se/maten.pdf

mLCHFh och lycka till med fiskätandet B-) .
Värdera bil

Vad jobbigt att vara allergisk för så mycket olika saker