Tankar om vikt

Här om dagen gjorde jag en inventering i vilka tankar och känslor jag bär runt på om min vikt. Vikt är för många väldigt laddat, vi lever i ett samhälle som säger att vi måste vara smala.
 
Vårt samhälle är sjukt, det är uppbyggt för att vi skall må dåligt över oss själva. Å ena sidan skall vi laga gott och unna oss mat, vin och godis varje vecka - å andra sidan skall vi hålla formen. Vi sugs in i ett omöjligt kretslopp av skam och dåligt mående.
 
Jag har varit viktmedveten i hela mitt medvetna liv. Som liten flicka började jag hos dietisten som sjuåring, viktväktarna som nioåring och drack mitt första pulver innan jag blev tonåring. Mitt värde låg i min vikt, gick jag ner var jag en duktig flicka och gick jag upp var det katastrof. Eftersom jag har bantat sedan jag var så liten vet jag inte hur man lever utan en medvetenhet kring vikten. Det är det senaste åren jag har tagit de första stegen mot att leva fullt ut.
 
När jag inventerar mig själv inser jag att jag bär runt på förlegade inställningar om min vikt. Trots att jag inte har någon hotande övervikt kvar bär jag runt på en rädsla av att dö av min övervikt. När jag var liten knäppte jag mina händer och bad "Snälla gode Gud, hjälp mig att inte dö av min övervikt". Och det sitter någonstans inpräntat i mig. Mat är farligt, vågen avgör mitt värde, jag kommer att äta ihjäl mig.
 
Mitt mission är att leva fri från de förslavande tankarna. Det tar tid att tillfriskna från någonting som är så integrerat i sin självbild. En del är att äta för att bli frisk - inte smal. Och jag tar bebysteps varje dag mot en sundare känsla av min vikt. Något som hjälps åt är min omgivning. Min man och jag har varit ihop sedan jag vägde +50 kilo mer, mina vänner är tillfrisknande sockerberoende och jag skyr som elden diskussioner som handlar om viktnedgångsprojekt och dylikt. Det gäller för mig att maximera min kärlek i min omgivning.
 
Vilka föreställningar har du om dig själv och din vikt?
 
KÖSS
 
 
11
Anonym

Hej! Jag undrar om mn kan äta bön pasta som sockerberoende, det innehåller ju mycket kolhydrater?

Anonym

Hej! Jag undrar om mn kan äta bön pasta som sockerberoende, det innehåller ju mycket kolhydrater?

monica

Jag har bantat sen 8:e klass. Aldrig varit så överviktig men haft ett gnag inombords. Nu känner jag att orkar jag gå 10000 steg om dagen, så är det rätt bra. Min syster har aldrig vägt mer än 63 kg till våra 170 cm, men hon har svåra arthrosbesvär i höfter och knän, samt var ppererad för grovtarmscancer. Min normalviktige bror har diabetes typ 2. Bägge har de allergier. Jag har inget av detta men ett otroligt tjat inombords. Hälsa och välbefinnande sitter inte i kilon. Jag gick upp 5 kg i somras efter småkaksbak till bygdegårdsföreningar. Sjukt besinningslöst ätande. Men nyårslöften, nej.

Johanna

Tankar om vikt...ja gud vad centralt det är i många av våra liv, speciellt oss kvinnor......

Cecilia

Hej! Har just upptäckt din fantastiska blogg! Läste ditt inlägg om alkohol. Jag är sockerberoende och har nyligen börjat äta lchf. Beroendet utlöstes av anorexi och senare bulimi, sen har jag inte kunnat sluta överäta. Något annat beroende har jag aldrig haft och alkohol har aldrig varit ett problem. Däremot tycker jag det är trevligt och socialt viktigt att kunna ta ett par glas tillsammans med vänner. Kan det vara ok att dricka sprit och rött vin, som innehåller mindre kolhydrater än tex öl, när man äter lchf? Har svårt att acceptera att jag aldrig mer kommer kunna delta i studentlivet så som jag hade tänkt mig.
Blir väldigt tacksam för svar!
Mvh,
Cecilia

Pamela

Cecilia, jag pratar gärna med dig om sockerberoende! Jag har både historia av Anorexi och bulimi. Men jag triggar Inte heller på alkohol! Smsa/ring 0737480210.

Pamela

Cecilia, jag pratar gärna med dig om sockerberoende! Jag har både historia av Anorexi och bulimi. Men jag triggar Inte heller på alkohol! Smsa/ring 0737480210.

Sonya Malinka Persson

Jag tror inte att jag kommer att dö av min övervikt. Däremot har jag en extremt starkt befäst föreställning om att ingen kan/vill älska någon med så mycket övervikt som jag har/haft. Det finns naturligtvis en massa annat som relaterar till det också, men det känns som en rätt klassisk grej... Övervikt är likvärdigt med ingen kontroll och så vidare, vilket i och för sig KAN vara sant, men ändå.

Det hela är överlag väldigt konflikt-artat i skallen på mig. Känner att jag är lite osammanhängande, men det får vara så just idag. :)

jessica tremblay

Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
1. Få din älskare eller man tillbaka
2. Lotteri stava / Lycka stava
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Äktenskapsstavar
5. Få jobbstavning
6. Kampanjer
7. Få pengarna tillbaka.
8. graviditetsförlopp
9. Kärlekstavning
10. Om du vill tillfredsställa din partner
11. Förbjudande stavning

Anonym

Är ju så svårt men övervikt eftersom det inte bara är utseende och fåfänga, då vore det en sak. Men det är ju snabbt sammankopplat med värk, ohälsa, sjukdom osv. Då blir det ju genast så mycket svårare.

Anonym

För guds skull, går det inte att blocka dessa ”Theresa Williams” och nu ”Jessica Tremblays” trolleritrams med usel översättning.