Andras kommentarer

Vi är väldigt många överviktiga i Sverige. Faktum är att varannnan person är överviktig - du är alltså inte ensam att ha extra kilon på kroppen. I kombo med de sjuka kroppsnormerna vi har så går väldigt många av oss omkring med en urusel självkänsla. Övervikt kopplas ihop med lågt IQ, fulhet och ohälsa. Vi överviktiga är alltså sjuka, korkade och fula enligt samhällets normer. Därför anser sig vissa ha rätten att kommentera vårt utseende, mer eller mindre medvetet. 
 
Vi överviktiga träffar läkare, välmenande grannar och arbetskamrater som tar sig rätten att kommentera vår vikt. Ibland är det som en omedveten kommentar, ibland är det rena elakheter. Men framförallt är det folk som verkligen inte tänker sig för - man blir liksom mörkrädd!
 
Människor som kläcker ur sig klumpigheter har en sak gemensamt - usel självkänsla. Tänk att de pratar så med dig, tänk då på hur de pratar med sig själva. Tänk alla hårda ord, piskor och uppfostrande kommentarer de säger till sig själva. Hur de ser på sin kropp - hur de ser NER på sin kropp.
 
Med det sagt - jag är hellre överviktig med en positiv inre dialog än smal och hård mot mig själv.
 
Länge leve kroppen!
 
KÖSS
 
 
1