Den operfekta kroppen

Min kropp har genomlevt en hel del. Den har vägt 170 kilo, ner till 75, upp igen och hit och dit. Den har bantats, stoppats i extrema mängder mat, den har laxerats, kräkts, överlevt på pulver med mera, med mera. Att den funkar som den skall är ett under - vilken kämpe!
 
Tyvärr blandas samhällets sjuka ideal in i min kropp. Min kropp har fått en hel del krigsskador - den har lös hud på armar, mage och insida lår. Dessutom hade jag kunnat pressa ner den i någon storlek mindre. Min kropp är helt enkelt inte perfekt.
 
Sanningen är att jag tänker inte på min kropp på det sättet - alls. Om jag tänkte på det sättet om min kropp så hade jag opererat bort det ena och det andra, lyft tuttarna och tightat till mig. Du som följer mig vet att jag inte har någon önskan om det. 
 
Min kropp är min ensak - och jag vet att ingen annan tänker på den. När du träffar en människa så får en människa ett helhetsintryck av dig. Hur du pratar, hur du agerar och hur du är. Allt det vägs in i "bedömningen" - alltså spelar det ingen roll. Lägg då på att alla tänker på sina egna kroppar - de har inte tid eller tankekraft att tänka på din också. 
 
Jag blev dock väldigt medveten om min kropp i Bracelona. Där var det män som kom fram till oss på stranden och flirtade - som svensk är jag sjukt ovan. Svenska män gör ju i regel inte så. Men så bestämde jag mig för att okända män i ett okänt land på en okänd strand inte får behandla mig som ett objekt. Och för den sakens skull: min operfekta kropp verkade uppskattas. Det ver ändå obehagligt att bli synad i kanterna på det sättet, urk för vad män kan göra mot oss kvinnor.
 
Jag känner mig superfin i min kropp. Såklart har tanken slagit mig att fixa till mina armar, de är dem som syns mest. Men for now så får de vara som de är, jag har inte ork eller tillräcklig lust att utsätta mig för den processen.
 
Har du också en operfekt kropp? Välkommen i klubben! Majoriteten av oss har ju det. Så vad är då normalt? Normalt är att negativa tankar slår oss då och då, och det är helt okej - men vi behöver inte agera på dem. Du är värdefull som du är. Din kropp duger!
 
KÖSS
 
 
7
Ellie

Fint inlägg My!Det är så tråkigt att vi idag verkar ha glömt kroppens FUNKTION. allt är vara yta. Dina armar fungerar ju utmärkt så varför skulle du operera dem? Men idag är det nästan självklart att vi kvinnor ska "renovera" kroppen efter förlossning, viktnedgång, viktuppgång osv... tröttsamt. Du är så vacker!

Anonym

oftast syns det på en person som "fixat till sig". jag tänker tvärtom i min bedömning av människor. att det måste vara synd om dem som inte är nöjda med sin kropp till den grad att de börjar injicera skit och skära i den. mina tuttar är tomma pch hänger lååååångt ner efter övervikt och 3 ammade barn. men jag orkar inte bry mig. enda gången jag gör det är när det blir obehagligt av svetten under dem 😂 hejja dig!

monica

Hur gick flygandet!?? Jag tycker män och kvinnor ska byta kläder! Kvinnors plagg är ofta bara en baddräkt med kjol, därtill skyhöga klackar.Män har tshirt. Till vardags och fest skjortor kavajer, slips, långbyxor=helkroppsdöljande. De behöver inte alls vara kroppsfixerade.

Nadia

vi ALLA har en operfekt kropp. Den perfekta kroppen existerar inte:) det är en fin, tröstande tanke<3

Anonym

Så länge inte den lösa huden är ett fysiskt hinder för dig så ser jag ingen anledning att ta bort huden. Själv så får jag skav av min lösa hud och det hindrar mig i träning osv. Man ska inte döma någon vill man fixa sig för estetiska skäl så gör man det.

Anonym

Så länge inte den lösa huden är ett fysiskt hinder för dig så ser jag ingen anledning att ta bort huden. Själv så får jag skav av min lösa hud och det hindrar mig i träning osv. Man ska inte döma någon vill man fixa sig för estetiska skäl så gör man det.

bylijo.se

Du är fin precis som du är.