När hälsoresultaten dröjer

Vad händer med dig när du får fördröjda hälsoresultat?
 
Överallt matas vi av succéhistorier. Människor som ramlar ner i vikt, får fantastiska hälsoresultat och blir av med diverse sjukdomar. Men vad händer med dig om resultatet dröjer? 
 
Jag har 2 mål med min kost: frihet från cravings och laga min PCOS.
 
Vad händer med oss om vi inte får de resultat vi önskar? Det är lätt att ge upp. Det är lätt att känna fuck it och gå vidare. Tyvärr brukar vi gå vidare allt för snabbt, för kort tid för att ge kroppen en chans.
 
Kroppens tidtabell är jämförlig med SJs, vi vill komma någonstans men det är bannemej förseningar längst hela vägen. Livet går inte i den spikraka riktning vi önskar. Vi måste ha tålamod, vänta ut resultaten. 
 
Kroppen har alltid ett enda prio: Du skall överleva! Det innebär att den ALLTID kommer att prioritera att laga saker i kroppen innan den går ner i vikt. Kommer du också från en bakgrund av svält - antingen när det gäller energi (kalorier) eller macros (exempelvis aminosyror) så kommer kroppen lagra och lagra och lagra när den väl får tillgång till energi och protein. Det är så det funkar! Vissa kroppar är redo att släppa vikt efter ett par veckor, andra behöver år av lagning. Det beror helt på hur bristerna ser ut och vad kroppen har att göra. Lita på din kropp - den vill dig alltid väl!
 
Mitt tips: sök svar hos andra som har gått före och lita på processen. Lita på din kropps signaler och våga lyssna till den behov.
 
KÖSS
 
 
 
 
5
Marice Eriksson

Tog mig 10 månader med LCHF innan jag började gå ner. Viktväktarna hade förstört all förbränning.
Tack för din härliga blogg!!

Karin

Fast det är nästintill omöjligt att ha en brist på aminosyror om man lever i Sverige...

monica

Karin! Man kan säkert ha brist om man lever på socker och annan skräpmat.

Anonym

Skriv gärna mer om PCOS! :-)

Anonym

Skriv gärna mer om PCOS! :-)