En vanlig matdag på carnivore

Jag äter enligt carnivore sedan 10/5 vilket jag supertrivs på! Carnivore är en superstrikt variant av LCHF vilket innebär att man enbart äter animalisk föda. Jag äter såklart kyddor men utöver det så har jag valt bort allt från plantriket. Jag märker också att är det för mycket kryddor så triggar jag på det. Äter jag köttfärs med tacokrydda slutar jag inte äta - det är som att tacokryddan är ett mjöl som påverkar min beroendehjärna. Det finns såklart massa upplägg på carnivore också:
 
- RAW-Carnivore
Rått kött enbart
 
- Dairy-Carnivore
Du äter kött, grädde, ost - det vill säga, du äter mejerier också
 
- Keto-Carnivore
Du tillsätter fett utöver det som finns i naturligt i kött.
 
Jag äter keto-carnivore. Jag provade utan något tillsatt fett och nej, det trivdes jag inte på. Jag kanske är "keto-brainwashed" men min kropp blir verkligen inte nöjd på lean meat only - eller för den delen entrecote enbart. Jag äter inte kopiösa mängder smör då min mage ballar ur, men jag äter bacon till nästan alla måltider och är inte rädd för smör.
 
En vanlig matdag i sommar för mig har sett ut såhär ungefär. Notera att jag äter frukost, när jag jobbar trivs jag bäst på att dricka fett-kaffe för det går snabbt.
 
Frukost:
1 beef-korv från ICA
1/2 pkt bacon
 
Lunch:
2 hamburger-biffar
1/2 pkt bacon
25 gram smör
 
Middag
2 hamburger-biffar
1 pkt bacon
 
Näringsvärde
 
Kcal: 
1665
 
Protein
145 gram
 
Fett
130 gram
 
E%
1170 kcal från fett
495 kcal från protein
 
KÖSS
 
 
 
10
Anonym

Hej!
Använder du någon app för att närinsberäkna? Som exemplet ovan?
Tack!! 🧡🧡😁
/Johanna

Anonym

Hej My!

Jag undrar hur ser det ut om 10-20 år om du bara äter detta processade kött som bacon är. Hamburgaren kanske du gör själv, men det måste ju bli brist på näringsämnen till slut. C-vitamin- sjöbjugg.
Jag har ätit GI, LCHF, Keto, Liberal sen 2008....

Med vänlig hälsning Madelene

hanna

jag förstår att du har en särskild historia och att du är "extremt känslig" eller vad man ska säga mot kolhydrater. men blir du aldrig orolig över hur din kropp mår av att bara äta kött/fett? alltså för mig ser den där maten helt förskräckligt ohälsosam ut. jag förstår att det är inte heller är hälsosamt att vara överviktig men hur får du i dig alla näringsämnen å mineraler? det KAN ju inte vara bra att bara äta animaliskt... snarare livsfarligt. och vet du varför du är så känslig mot "vanlig" mat?

Anonym

Har inte du länge hävdat att du äter så mycket mindre kött än genomsnittsmänniskan? Du äter ju 2 paket bacon om dagen, och mer kött utöver det! Det är galet.

Lena i Umeå

Till Hanna:
Titta gärna på sidan nedan så ser du att bland oprocessade livsmedel är animaliska mest näringstäta. Att leva på enbart vegetabiliska livsmedel (kanske inte så du menade) kräver mycket mer kunskap och insikter om näringslära än att leva på en helt animalisk kosthållning.

Själv äter jag grönsaker, men vill jag trimma bort några kilon kan jag lägga in en dag med bara animaliska livsmedel.

http://matkalkyl.se/naringstata-livsmedel.php

Lena i Umeå

Det skulle stå "trimma bort några hekton" inte kilon.

Christina

Jag är nog Dairy carnivore. Min kost består av Kött, ägg, fet fisk, ost och hemmagjord kefir.

Karin

Till anonym: My åt tidigare mycket lite kött, det var då hon skrev att hon åt mindre kött än genomsnittet. Nu har hon sedan en tid endast ätit animaliska produkter, så kallad carnivore-kost som är baserad på kött. Då äter hon självklart mycket mer kött nu.

PK

Nja i början är det på carnivore bäst att hålla sig till tillsatt fett tills tarmarna har vänjt sig. Senare (inom ett år) när man börjar vänja sig på signaler från sin egen kropp styrs man rätt så automatiskt till magrare kött. Eller inte.

Bästa sättet att börja och för att vänja sig vid carnivore är att äta fettet först, det naturliga utanpå och tillsatt fett tills man inte kan äta det mer. Därefter äter tar man sig an köttet, så mycket man orkar. Därefter är du van vid med kroppen och äter fetare alt. magrare kött, för en period. Det varierar från person till person och för mängden rörelseenergi förbrukad.

Vem än som börjar med carnivore bör ha kunskap on The Bear som levde med dieten drygt 50 år. Här kan du läsa hans egen deltagande i en lowcarb forum, först i en form där bara hans inlägg syns och vill du se resten så vet du säkert hur.

Sista bilden jag såg på honom var på en gammal man - men som dog i en trafikolycka.

En sak till, Dr Shawn Baker är en hårt tränande man på drygt 2 meter och ca 140kg. Varför skulle någon tillämpa hans råd om 2kg kött om dagen? Inspiration dock... :)

Jenny

Enligt LCHF bör man ju hålla sig till ca 1 grader protein/kilo önskad kroppsvikt. Du äter ju det dubbla! Det sägs ju att för mycket proteiner är insulinhöjande och därmed fettinlagrande. Tacksam för om du eller någon annan som kan Carnivore kan förklara hur det hänger ihop!
Har själv ätit LCHF i 9 år och det här varit en räddning för mig. Minskad vikt och inget sug. Från till för 11/2 år sedan. Då började jag gå upp i vikt och har nu ökat 8-10 kilo!!!! Arg!! Är inte förtjänt att detta då jag inte ätit mig till detta. Kanske SSRI-behandling kan förklara en del men inte allt. Började för tre dagar sedan väga och registrera matintaget igen, har inte gjort det sedan jag började. Hoppas jag hittar en lösning i detta. Möjligtvis har det smugit in för mycket kolhydrater och protein.
Hade för övrigt en tråkig diskussion med min partner igår ang min diet och det föråldrade tänket med kalorier in och kalorier ut.....