Hoppa mellan dieter

Nu kom det igen, några som tycker att jag "hoppar mellan dieter". En anonym kommentar av någon bakom skärmen. Jag har redan kommenterat att jag inte byter dieter som andra byter underkläder i ett tidigare inlägg.
 
Ärligt talat så tycker jag att jag är bland de mest konstanta när det gäller hur jag äter. Dels bantar jag inte alls, det är inte så att jag kör en "äggfasta" i 10 dagar för att bränna av semesterkilon. Däremot är jag alltid supernyfiken på hur jag kan levla upp min hälsa. Det innebär att jag har ätit resistent stärkelse i fom av kalla bönor under ett års tid. Trivdes sjukt bra! Börjar jag äta grönsaker igen så kommer jag äta resistent stärkelse för mina tarmbakterier. Just nu äter jag carnivore vilket innebär att jag inte äter grönsaker. Det är en spännande resa där jag upplever både för och nackdelar. Fördelarna är att jag är av med alla eksem, astma och inflammationer. Jag sover bättre och får inget svängande blodsocker. Nackdelen är att jag går upp i vikt av proteinet. 
 
Jag har ätit LCHF i 8 år och såklart ser man över kosten då och då och exprimenterar. I mitt fall gör jag alltid det med en sponsor i 12-stegsprogrammet. Jag vet när jag skall äta och av vad. Mitt högsta mål är sinnesro. Att hoppa mellan dieter är att äta LCHF ena veckan, vara vegan andra veckan och sedan dricka pulver veckan därpå. Att reglera upp och ner kolhydraterna och prova med att eliminiera vissa livsmedel - exempelvis mejerier - är inte att hoppa mellan dieter. Det är att lista ut vad din kropp mår bra av och inte. Det finns 100 versioner av LCHF - men LCHF är LCHF och tänket är alltid detsamma.
 
KÖSS
 
 
3
Elin

Vad hade du för inflammationer då?

lottikristina

Hoppsan!
Öm tå då fler kommentarer handlade om att man tyckte att My hoppade mellan olika kostplan i det inlägget där hon skrev att man borde hålla fast vid en kostplan åtminstone 6 månader innan man provade något nytt.


Mösstanten

Mycket kolhydrater passar inte kroppen och då mår man inte bra. Sedan tror jag att var och en måste prova sig fram och det gör My. Inget särskilt konstigt med det. Dessutom får vi olika tips på hur vi kan förhålla oss till maten i den här bloggen. Det tycker jag är bra.