Kalium

Detta är ett samarbetet med BODYSTORE och innehåller reklamlänkar
 
Jag älskar salt mat! Jag öser gärna på med gott salt på det jag äter. Att salt är farligt är en seglivad myt, tvärtom kan saltbrist göra oss yra och få oss att må dåligt. Vanligt bordssalt är natriumklorid, vilket påverkar natriumkalium-balansen vilket kan resultera i att vi lägger på oss vätska om vi får en skev balans. Därför äter jag kalium både morgon och kväll. Det bidrar också till ett normalt blodtryck. Jag tar 2 kapslar på morgonen och 2 på kvällen och mår jättebra på det. Saltar du inte maten är det inte nödvändigt, men äter du salt så är det bra att tänka på natriumkalium balansen. För mig var det verkligen en nyckel, jag slipper muskelryckningar och vätskeansamlingar, yrsel när jag ställer mig upp och bidrar till en bättre känsla i kroppen.
 
Du hittar kaliumet jag använder HÄR (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
7
Anne

För mig som arbetar som läkare är kalium ett läkemedel vi använder för att behandla kaliumbrist. Har man ingen säker brist och äter extra kalium kan man istället få för höga nivåer, vilket ökar risken för hjärtarytmier. När vi behandlar med kalium följer vi blodprover noga just för att undvika detta. Jag skulle inte rekommendera att man bara äter kaliumtabletter utan att ha koll på sina värden.

Conny

"...tar 2 kapslar.." Kapslar, är ett ord som känns kantigt i öronen. Är det bara jag?

Eva

Hur sjutton tycker du att hundra olika tillskott är okej men inte grönsaker och annan ”vanlig” mat. Låt vara att du inte äter kolhydrater, men att tipsa om kosttillskott som är helt och hållet onödiga och tom farliga som Anna ovan skrev. Hur i hela friden tänker du?
Jag är helt säker på att kroppen och hjärnan framförallt kräver en varierad kost för att fungera och må bra.

Nisse

Hur är det med vanligt bordssalt gentemot berg- och havssalt. Jag tänkte på att det talas ju om att vanligt producerat bordssalt saknar andra mineraler än NaCl, och att det är bättre att äta mer naturligt salt.

monica

Jag tycker också att det blir fel med stränga dieter +++kosttillskott.

Karin

Nisse: ta vanligt bordssalt med tillsatt jod!

Elena

https://www.annahallen.se/hur-ofta-ska-man-ata-och-varfor-ater-vi/

Tycker att det känns vansinnigt att utesluta grönsaker och studierna kring det är tämligen begränsade och kortsiktiga. Som läkare kan jag också precis som Anne varna för ett överskott av kalium, kolla upp dina värden innan du tar tillskott på eget bevåg.