Russel Brand: Recovery

Är du nyfiken på hur de 12-stegen fungerar? Då skall du läsa Russel Brands bok "Recovery" som ingående beskriver de 12-stegen och vad man kan vinna på att göra dem. Det är en mycket inspirerande bok om hur man gör de 12 stegen och egna anekdoter hur det gick till.
 
Det jag älskar med litteratur från USA är hur man erkänner mat som beroende. I Sverige har vi en tendens att bara se alkohol eller droger eller liknande, men i USA ser man mat som ett eget beroende. Russel beskriver hur han började droga med mat, sedan porr, sedan nikotin, alkohol och droger. Hur ett återfall i drogerna börjar med hetsätning av choklad. Det är så coolt tycker jag, att de beskriver hur beroendeförloppet ser ut.
 
Russel bekriver också tvångsmässiga beteenden så som arbetsnarkomani, pengar och kändisskap som problematiskt. Hur vi fixerar och blir tvångsmässiga - vilket motarbetar vårt tillfrisknande. 
 
Jag älskar denna boken, just för min HAM-utbildning baseras på terorin AID - Addiction Interaction Disorder vilket betyder: en sjukdom, flera utlopp. Vi byter hyttt i Titanic och fixerar över annat utlopp istället för vårt primära. Det är npgot jag själv kan gå upp i - att bli obsessed i något annat än maten.
 
Denna är väl värd att läsas på stranden under solen!
 
KÖSS
 
 
1
Anonym

Nu är ju Russell Brand visserligen inte alls från USA.