Trädgård

Detta är ett inlägg i samarbete med Ettans mopeder

 Just nu är det ju fantastiskt väder ute och då får jag alltid sug efter att vara hands-on och greja utomhus. Tyvärr bor vi än så länge i lägenhet och därför måste jag nyttja mina kontakter för att få tillgång till en trädgård att pilla i. När jag var på sockerdetoxkurs för 3 år sedan sa kursledaren att det var hennes grej hon gjorde för att hålla sig clean och sockerfri – att greja i trädgården. Att stoppa händerna i jorden ger faktiskt oxytocinpåslag vilket är ett närhetshormon som hjälper oss att hålla oss sockerfria. Och då behöver man faktiskt inte mysa med en partner, det går bra att greja i trädgården.

Jag är ju ingenjör så jag har en stor faiblesse för maskiner, det skall gå så enkelt som möjligt – därför använder jag mig helst av trädsgårdsmaskiner när jag grejar. Och grejar gör jag – både hos mina föräldrar och svärföräldrar, det är skönt att hålla igång!

Min svärfar älskar också trädgårdsmaskiner, hans garage är liksom helt fullt av dem. Vad du än behöver så har svärfar Ulf det där! Det som jag tycker är mest najs när det kommer till att greja utomhus är att det verkligen förenar nytta med nöje. Man tränar samtidigt som man faktiskt gör nytta. Man rör ju sig på ett sätt som gym aldrig kan slå. Tränar alla små muskler samtidigt som man får frisk luft och bra syresättning.

Att greja i trädgården är verkligen något jag saknar i mitt vardagsliv, det är liksom något som är så läkande på alla plan och gör verkligen nytta för både sockersuget och motionen. När vi skaffar hus blir det bannemej en trädgård till. Och då kommer jag passa på att både köpa och låna trädgårdsmaskiner.

 

KÖSS

 

 

1

Kosttillskott för Sockerberoende

Detta är ett samarbete med Upgrit 
 
Sockerberoende är inte en mental sjukdom som bara beror på barndomstrauman, sockerberoende är en sjukdom som beror på en hjärnskada och en trasig biokemi. Ett stabild tillfrisknande innebär att vi behöver stöttning biokemiskt - går vi omkring med en trasig biokemi är det i princip omöjligt att hålla sig sockerfri - kroppen kommer att utlösa cravingsattacker då när vi äter så ökar sannolikheten att vi får i oss de briser som våra kroppar har.
 
 
Ett stabilt tillfrisknande basar i 3 faktorer:
 
- 10% är rätt mat
- 40% är biokemi
- 50% är miljö och gemenskap
 
Jag har tillsammans med Upgrit tagit fram 3 paket för Sockerberoende som ligger till grund för att täcka de mesta bristerna vi har i vår biokemi - så du kan stötta upp med rätt förutsättningar att slippa sötsug. Där kan du välja på 3 olika paket av sockerberoende - Guld, Silver och Brons. Här har du verkligen S.O.S för oss sockerberoende för att stötta upp vår biokemi och minimera de fysiska cravingsen.
 
Du hittar mina paket HÄR (LÄNK)
De är dessutom -10% nedsatta i pris i jämförelse om du plockar ihop dem själv.
 
KÖSS
 
 
6

Carnivore - femte veckan

Tänk vad tiden går snabbt när man har roligt! Jag har redan avklarat vecka 5 på carnivore (enbart animalisk föda). Mina vätskekilon har inte släppt än, men något fantastiskt har hänt. Som du vet så har jag PCOS vilket i mitt fall har inneburit att jag inte haft brudvecka på ett år - men på 5 veckor av carnivore så äntligen har det lossnat! WOW!
 
Det tar tid
Jag har läst på en hel del och det verkar som att de första 6 månaderna till ett år är kroppen i adaptionsfas, vilket innebär att den lagar allt som skall lagas. Allt från signalsubstanser till hormoner och andra essensiella saker i kroppen. Det innebär att den är i sparläge och sparar och lagar så man får liksom räkna med viktuppgång - vissa kan gå upp 10-15 kg innan kroppen anser att den är lagad och därför viktreducerar sig. Alla som jag har läst om blir av med hunger och sug och extra kilon efter år 1. Jag tänker att jag har hela livet på mig så det är liksom helt okej att gå upp ett år för att sedan tappa. Men det är ju inte alls säkert, kroppen kanske kan lösa det själv snabbare än så. Mina hormoner är ju upp och ner nu också, så det känns som att jag behöver ge kroppen tid att komma in i cykeln igen.
 
Jag läker
Jag känner verkligen hur jag läker på min nya kost. På mitt förra upplägg åt jag ju så extremt lite kött. Jag tror att jag på riktigt hade en brist på aminosyror. Så snabbt svarar den också, helt fantastiskt! Jag är mycket mer balanserad, jag sover så himla gott och speeden jag hade första veckan har ersatts med ett lugn. Jag sover mer och bättre och jag har ingen lust för att träna hysteriskt på samma sätt som förut. Ärligt talat så tror jag att jag har pressat min kropp för hårt genom åren och inte gett den tillräckligt med byggstenar. Nu har min kropp gått in i reparation-mode och tvingar mig till vila och återhämtning genom att göra mig lugn. Min omgivning vittnar om att jag inte alls är lika hetsig och hetlevrad som innan, jag chillar liksom. Jag gjorde ett test för signalsubstanser hos Bitten Jonsson för flera månader sedan - där visade sig att jag hade stor brist på GABA, vilket är "bromsen" bland signalsubstanser, vilket jag har en känsla nu att så inte är fallet längre. 
 
Smöret har åkt ut
Jag har känt att jag äter för mkt smör - istället är jag noga med att faktiskt äta feta köttbitar istället. Det känns mer äkta - mer carnivore. Det lägger sig bättre i magen, däremot så blir jag inte lika nöjd, känner inte samma mättnad. Detta är också något som kommer ge sig med tiden. Nu använder jag ghee men möjligt att i framtiden så kommer jag gå över till någon typ av animaliskt fett så som talj. Det skall bli intressant att se och uppleva framtiden med carnivore.
 
Tänk att jag hittat en kost där jag mår så bra att jag faktiskt inte bryr mig så mkt om vikten, att jag känner att jag läker och mår bättre än någonsin förut. Det är så himla fräckt tycker jag! Detta är en upplevelse som måste upplevas - inte bara läsas om.
 
KÖSS
 
SAMARBETE! PS! Undrar du vilka mer kosttillskott jag äter så har jag satt ihop ett Carnivore-starter-kit. Det är Vitamin C då det är svårt att få i sig bara genom animalisk kost om man inte äter lever, Collagen som är "klistret" mellan cellerna - den har en föryngrande effekt och är kanon för huden. Collagen lagar din tarm så du tar upp näring bättre vilket gör att sug minskar successivt. Magnesium gör att du slipper muskelkramper på en kost med extremt lite kolhydrater. När vi äter så lite kolhydrater så kan vi inte lagra vatten på samma sätt som innan så kroppen får gärna magnesiumbrist i början vilket gör oss utmattade och ger muskelryckningar. Detta paket är -10% nedsatt mot om du plockar ihop själv. Sjukt bra tillskott för dig som vill äta Carnivore! Du hittar kitet HÄR (LÄNK)
 
 
14