Svaret är alltid kärlek

Du är misslyckad. Du är otillräcklig. Du kunde gjort såhär istället. Känns det igen? De uppfostrande tankarna i huvudet som aldrig tar en paus. Som alltid upprepar hur jäkla dåliga vi är. Som uppfostrar, smäller oss på fingrarna och allmänt är taskiga mot oss. Det är tankar alla människor har, men som är extra farliga för oss beroende.
 
Överallt möts vi av budskap om att viktnedgång och hälsa handlar om disciplin. Vi skall piska oss till gymmet, motstå dålig mat med vita knogar. Allt sker på bekostnad av individen. Det är du som inte räcker till, det är du som inte kan uppbåda tillräcklig karaktär.
 
Jag har provat alla vägar, jag har provat att piska mig ner i vikt och kan säga en sak - det leder bara till viktuppgång. Det funkar ett litet tag, men sedan faller man pladask på facet och börjar äta igen. 
 
Jag äter oftast på ångest - de där känslorna av otillräcklighet är rena döden för mig. När jag haft en dålig dag på jobbet eller det är någon relation som inte håller - då kommer cravingsen. Där är jag inte unik, vi är många som lider av en oförmåga att härda ut jobbiga känslor. Det är en del av att vara människa.
 
För mig är svaret kärlek. När jag känner att jag gör det allra bästa av situationen som är nu, så mår jag automatiskt bättre och suget försvinner. Att känna att jag är tillräcklig är huvudkomponenten i min hållbara viktnedgång. Att krama mig själv och övertala mig att det är OK att inte orka alltid, att inte alltid vara perfekt.
 
Svaret är ALLTID kärlek, i alla situationer - alltid!
 
KÖSS
 
 
2

Drömmen bort – sista minuten?

 

Nu när Barcelona närmar sig, har jag börjat fundera på hur det faktiskt känns att åka utomlands. Det är ju klart att det lockar mer och mer att ta sitt pick och pack och lämna vardagen ett litet tag. Det som lockar mest nu när jag kan vistas i solen utan plågande soleksem och bränna, är faktiskt varmare breddgrader. Och gärna får det gå snabbt! Därför har jag tänkt lite på sista minuten!

 

Om jag kan komma över min flygrädsla är det så billigt och enkelt att komma iväg med sista minuten-resor. Jag kan åka när jag vill och utbudet verkar vara ganska stort. Helst ska det ju gå fort att boka har jag förstått och bara det är ju en utmaning!

 

Vad är då det svåra med att boka sista minuten flyg hos Ving? Jo, jag tänker mig att det kan vara svårt att veta om man har valt rätt ställe att åka till och eftersom det ska gå snabbt så måste man veta att man har valt rätt och känner sig bekväm med sitt val. Nu när inte maten eller solen är ett lika stort problem, så kan jag ju i princip åka vart som helst. Därför har jag valt några ganska vanliga sista minuten-städer att välja mellan. Alla har sina fina fördelar och jag tänker att ni kanske kan hjälpa mig att fatta ett beslut (om jag nu kommer iväg).

 

 

Här är några resmål med Ving jag har funderat på:

 

●      Rhodos, Grekland: Rik historia, härliga stränder, mysig stad – här finns lite av allt och något som passar alla.

●      Tivat, Montenegro: Lyxigt resmål som håller på att byggas ut, nära till en fjord och en stor naturlig hamn i östra Medelhavet. Kanske borde jag passa på innan det blir på tok för populärt att resa hit?

●      Mallorca, Spanien: Långa sandstränder, god mat och även ett spännande nattliv. En bra balans mellan njutning och spänning?

●      Cypern, Cypern: Magiska stränder, intressant historia, vacker natur och vandring i berg – vad mer kan man be om?

●      Split, Kroatien: Närproducerad mat! Mysig kultur, rik historia och vacker natur. Återigen lite av allt på ett och samma ställe.

●      Antalya, Turkiet: Livlig storstad, vattenfall, härliga stränder och rolig shopping. Det låter som en spännande kontrast tycker jag!

 

Vart skulle ni välja att åka? Har ni varit på något av dessa ställen? Jag tror många av de här städerna kommer upp ganska ofta som sista minuten-alternativ. Jag hoppas det i alla fall ;) För nu är jag ganska sugen på att få komma iväg faktiskt! Och sista minuten är så billigt att det nästan är för bra för att inte smita iväg från vardagen!

 

KÖSS

 
8

Gräsbetat ghee

Detta är ett samarbete medUpgrit
 
Jag har börjat dra ner ordentligt på smöret. Inte för att det är något tvång, men för att jag får ont i magen av smör. Visste du att hormoner alltid dras till fettet också? Så tyvärr är ju smör laddat med tillväxthormoner. Jag väljer därför ghee nu för tiden. Inte alla dagar, jag är inte rädd för smör - men har märkt av min känslighet mot mjölkprotein. Ghee är himla bra också, det tål högre tempraturer och skvätter inte lika mycket i pannan som smör. Dessutom blir det godare - ghee smakar lite nötigt.
 
Jag äter gräsbetat i alla lägen, köper naturkött och gräsbetes ko. Det är för mig viktigt, dels moraliskt men också helt egoistiskt. Jag vill äta djur som äter sin artegna föda - det blir en bättre fettsyrabalans då. Upgrit har ghee som är gräsbetat och därmed rätt fettsyraprofil. Det är superdrygt, jag har haft min burk i 6 veckor. Man behöver bara pyttelite för varje stekning. Inte alls som smör där man får kladda på rejält.
 
Du hittar GHEE här (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
 
 
1