37 månader sockerfri

HIPP HIPP HURAAAY! Idag firar jag 37 månader utan återfall firar jag idag :D
 
Dessa 37 månader har jag varit helt clean från socker, mjöl, alkohol, mejerier och sötningsmedel - det har varit de bästa månaderna i mitt liv :D
 
Jag har ätit LCHF sedan 2010 men åkte fram och tillbaka ut ur sockerfällan fram tills för 3 år sedan då jag sockerdetoxades och har sedan dess varit fri från socker. Det har varit helt amazing år!
 
Sedan 2010 har jag gått ner -95 kilo, men det har varit allt annat än en raksträcka. Upp och ner, fram och tillbaka. Jag trodde verkligen inte det skulle vara möjligt att leva ett liv helt fritt från alkohol, socker och kolhydrater. Jag brukade sitta hemma, isolerad och hetsäta. Åt minst 200g choklad per dag och var verkligen helt nere i skiten. Jag såg ingen väg ut! Jag hade provat alla dieter som funnits men misslyckats om och om igen. Kan jag lyckas, kan du också!
 
Men nu så är läget stabilt och jag vill dela med mig av de allra bästa tipsen för att du också skall lyckas.
 
1. Skaffa dig en hållbar matplan
- Det handlar inte om att väga gram, det handlar om att eliminera livsmedel som du triggar på. Jag kan inte äta lagom av sötning eller mejerier och därför var jag tvungen att ta bort dem. Skaffa dig fasta tider och ett upplägg du känner är hållbart, både i sug och i mättnad. Går du omkring hungrig kommer du förr eller senare ta ett återfall.
 
2. If you fail to plan, you plan to fail
- Jag vet alltid kvällen innan vad jag skall äta dagen efter och så har jag nödmat lite överallt: matlådor i frysen i fall jag skulle bli sjuk, extra mat på jobbet och är jag på resande fot så har jag med mig mat. 
 
3. Dumpa perfektionismen
- Ofta är vi perfektionister. Ibland skiter sig livet och det är bra mycket bättre att köpa en korv utan bröd på macken eller äta bacon med någon gram socker i på hotellbuffén än att ta ett återfall. Det handlar om vad du väljer när du har helt fria val, inte vad du väljer när du sitter i skiten.
 
4. Ett återfall är inte hela världen
- Det är lätt att råka äta fel ibland, men grejen är att det faktiskt inte går att misslyckas. När vi väl har gått in i tillfrisknande så går det liksom inte att hoppa av, resan går alltid framåt och vi skaffar oss bara mer kunskap på vägen. Har vi den attityden så är det enkelt att faktiskt ta sig snabbt upp på banan igen. Det tar ca 7-10 år att bli stabil i sitt tillfrisknande, det som räknas i början är att spä ut tiden mellan återfallen.
 
5. Fortsätt utbilda dig
Man kan inte bara skaffa sig lite utbildning och sen är allt bra - nej nej - vi måste kontinuerligt läsa på. Det finns mängder av böcker och kurser att gå. Det är viktigt att faktiskt utvecklas längst resan och lägga nya pusselbitar längst vägens gång.
 
Vill du leva sockerfritt?
 
Den 10/9 kör jag igång med min sockerfria webbkurs på 6 veckor. LÄS MER HÄR
 
Den 22-23/9 kör jag min sockerdetoxhelg i Stockholm. LÄS MER HÄR
 
KÖSS
 
 
4
Veronica

Alltså jag haft en lång resa med lchf. Ätit det i 7 år med rätt många snedsteg...men alltså: punkt 4! HERREGUD vilken ögonöppnare den blev nu! Kände direkt att denna punkt kommer förändra mitt tankesätt. TACK MY!! 😀💕🎉

Mösstanten

Grattis och lycka till i fortsättningen. Har ätit LCHF sedan sommaren 2007, men har tack och lov inte ditt beroendeproblem.

Johanna

Stort grattis och fantastiskt jobbat!

torres

Heja dig, gud så du är duktig <3