Gräsbetat ghee

Detta är ett samarbete medUpgrit
 
Jag har börjat dra ner ordentligt på smöret. Inte för att det är något tvång, men för att jag får ont i magen av smör. Visste du att hormoner alltid dras till fettet också? Så tyvärr är ju smör laddat med tillväxthormoner. Jag väljer därför ghee nu för tiden. Inte alla dagar, jag är inte rädd för smör - men har märkt av min känslighet mot mjölkprotein. Ghee är himla bra också, det tål högre tempraturer och skvätter inte lika mycket i pannan som smör. Dessutom blir det godare - ghee smakar lite nötigt.
 
Jag äter gräsbetat i alla lägen, köper naturkött och gräsbetes ko. Det är för mig viktigt, dels moraliskt men också helt egoistiskt. Jag vill äta djur som äter sin artegna föda - det blir en bättre fettsyrabalans då. Upgrit har ghee som är gräsbetat och därmed rätt fettsyraprofil. Det är superdrygt, jag har haft min burk i 6 veckor. Man behöver bara pyttelite för varje stekning. Inte alls som smör där man får kladda på rejält.
 
Du hittar GHEE här (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
 
 
1
Camilla

Jag vet inte vad du menar med naturkött men importerat naturkött är inte riktigt så bra som det låter. Det är bättre att köpa svenskt kött.

http://www.wwf.se/wwfs-arbete/mat-och-jordbruk/kottguiden/1595376-wwfs-kottguide-importerat-notkott