Känn dig älskad av din partner

Jag har ett stort behov av att känna mig älskad och uppskattat av min partner varje dag. Jag anser att det är såpass viktigt att det är en av grundpelarna i en relation. Det är också så oerhört svårt! Bland alla jobbpass och tvättmaskiner kan det vara svårt att få till - speciellt när relationen är långvarig. Jag och Martin går snart in i vårt 8:e år i vår relation och det har varit långt ifrån en raksträcka - även fast Martin är typ den enklaste personen jag känner. Han är superlätt att leva med! Han söker aldrig bråk, han hjälper till hemma och han tjafsar aldrig om min speciella mat. Det är nog jag som är svår utav oss.
 
En nackdel med att vara i långa relationer är att man gärna har för höga krav på sin partner. Inte nog med att en partner skall vara trygg och alltid finnas där - de skall också bekräfta oss och ge oss spänning! Det är verkligen motsatser, trygghet och spänning. En video om det som jag rekommenderar alla att se som är i relationer eller vill gå in i en relation är denna:
 
 
Det finns en nyckel som verkligen har gjort skillnad på min relation, en liten enkel sak som verkligen har höjt min nivå av nöjdhet i relationen. Jag behöver bekräftelse av min partner, men problemet är att när jag frågar min parnter "Varför älskar du mig?" så får jag något tråkigt svar som bara rinner av. "Du är rolig, du hjälper mig alltid, du är förutsägbar men gör helt plötsligt knäppa saker". När jag har hört dem sakerna 100 gånger är det inte så kul längre och det går inte in i hjärtat.
 
Istället har vi en rutin, varje gång innan vi går och lägger oss säger vi såhär "Jag tyckte om dig extra mycket idag när...." Eller "Idag älskade jag dig extra på grund av...."
 
Då uppmärksammar vi något fint den andra har gjort! Jag vet att någon gång när jag gick och la mig kände jag att det var dumt av mig att brusa upp under dagen. Men då säger Martin "Idag älskade jag dig extra när du först var arg men sedan tog ansvar och blev glad igen". Då kände jag mig älskad och bekräftad på riktigt!
 
Det här låter som en skitsak, men det har verkligen gjort stor påverkan på vår relation. Och det är så enkelt och lätt! Jag tycker verkligen alla borde prova.
 
KÖSS
 
 
4
Malin

Jag har varit gift i 16,5 år nu och vårt äktenskap är och har alltid varit underbart.
Vi gifte oss 6 månader efter att vi träffats. Då hade vi hunnit vara förlovade i drygt 5 månader.
Jag får höra varje dag att han älskar mig (inte bara slentrian sagt utan med känsla), att jag är vacker, sexig, underbar, duktig mm.
Han ser verkligen mig och det jag gör. Han uppmuntrar, hejar på och bekräftar mig och mina känslor.
Vi är noga med att tacka varann, inte gå förbi varann i hemmet som främlingar utan vi tittar på varann, ler, kramas, pussas eller stryker med handen på armen tex.
Vi lägger oss aldrig som ovänner, alltid puss tex när vi skiljs åt och innan vi ska sova. Vi har våra rutiner som jag älskar.
Vi har aldrig bråkat med varann eller skrikit och kallat varann fula ord. Är vi nån gång oense så pratar vi om det.
Vi älskar att busa och driva med varann.
Vi skrattar mycket tillsammans och han är min bästa vän.
Vi har tillbringat dom senaste typ 8 åren tillsammans nästan dygnet runt. Så vi lever tätt inpå varann men det är inga problem.
Saknar honom så fort han går ut genom dörren.
Jag kan inte önska mig ett bättre äktenskap.
Det är liksom aldrig ett jobb utan allt faller sig naturligt på nåt sätt.
Vi kan prata om allt också.
Inga problem att hålla liv i spänningen heller efter alla år. Han får det fortfarande att pirra i min mage. En blick från hans vackra ögon så påminns jag om dagen vi träffades. En smekning från hans hand så minns jag första gången han rörde mig.
Så trygghet och spänning tycker inte jag är motsatser. Snarare tvärtom på nåt sätt. Tryggheten jag har med honom utgör grunden för spänningen.
Lite svårt att förklara kanske.
Var lite lustigt en gång när vi var på fest. Vi satt nära varann och som vanligt så rörde vi vid varann. Inget hångel men hålla om och hålla handen. Då hade vi varit gifta i 12 år. En främling frågade oss hur länge vi dejtat och han höll på att ramla av soffan när han fick veta.
Han hade gissat på ett par månader. Han tyckte vi var så uppmärksamma på varann och tittade på varann som nykära gör. Det var en fin kommentar som bekräftar hur vi fortfarande känner inför varann.

Mösstanten

Ett fint tips. Att visa uppskattning för det. Ens partner gör är viktigt. Jag försökertönka på det under dagarna.

mikrolån utan uc

Vilket fint inlägg

Conny

Doften av nylagat kaffe. Ljuvligt! Inte många kalorier i det.