Långbakat sidfläsk

Jag älskar mat som är långbakat. Min mat innehåller nästan alltid väldigt få ingridienser - men jag älskar verkligen mat som får den tid den behöver. Min senaste sensation är långbakat sidfläsk som bara smälter i munnen. Man kan kalla den lite skämtsamt för en "carnivore-tårta" då den har 3 lager. Först är den knaprig, sedan kommer fettet som smälter i munnen och sedan det salta köttet. Helt ljuvligt!
 
 
Ingridienser
Sidfläsk i valfri storlek
Peppar
Timjan
Rosmarin
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader. Peppra på undersidan. Vänd på steken och skär rutmönster med en vass kniv i svålen. Häll på rosmarin och timjan och gnid in. Låt stå i ugnen i 5-6 timmar. Klart!
7
Anonym

Är det socker i fläsket?

Anonym

Är det socker i fläsket?

Anonym

Är det socker i fläsket?

Anonym

Är det socker i fläsket?

Sonja

@anonym är du dum eller?

Therese

Ser supergött ut! Var hittad du köttet? Jag hittar bara rimmat sidfläsk överallt :/

Anders

Mmm, har en i ugnen nu. Det luktar gudomligt redan.
Vet sedan tidigare att det här blir en höjdare.

Tack för receptet och god fortsättning !

Hälsningar, Anders