Naken inför beroendesjukdomen

Jag förstår verkligen varför Bitten Jonsson säger att man skall ha ett stabilt tillfrisknande innan man går in i Carnivore. Man blir liksom helt naken i beroendesjukdomen! När vi har en beroendesjukdom så är det ju egentligen att vi självmedicinerar mer eller mindre. Vi "står inte ut" i verkligheten och tar till yttre för att fylla det svara hålet. I princip så. När jag äter Carnivore så tappar jag helt lusten att äta, jag har liksom ens svårt att äta när det är dags att äta. Det är skittråkigt och inte särskillt gött, man blir bara nöjd liksom - inget mer!
 
Då kan beroendesjukdomen börja jäklas med en - hur gör vi nu? Nu när vi inte har något att självmedicinera med? Tja, vi kan börja shoppa, jobba eller träna hysteriskt - som vi brukar säga "byta hytt i Titanic". Därför behöver vi 12-stegsprogrammet och allt vad det innebär. Vi behöver fylla på med gemenskap och närvaro. Vi behöver fylla på med friskfaktorer med saker vi tycker om för att fylla på med konstruktiva saker istället för destruktiva. 
 
Jag har själv känt mig lite mer lättretlig och rastlös - mina typiska tecken på att "sjukdomen är närvarande". Vi är ju sådana vi beroende: rastlösa, impulsiva och har dåligt tålamod. Ju mer så jag känner, desto mer närvarande är sjukdomen. För mig idag innebär det att jag är mer på givakt, att jag håller mer koll på mig själv så inte sjukdomen springer iväg och så jobbar jag helt plötsligt 12 timmar om dagen och shoppar upp hela min lön. 
 
Summa summarum: Carnivore tar bort den fysiska sjukdomen - suget - men tvingar oss hitta strategier att ta hand om den psykiska sjukdomen, som blir mer närvarande. Därför är det viktigt att du vet vilka friskfaktorer du behöver och håller koll på ditt inre.
 
KÖSS
 
 
6
Finländaren

Jag testade på carnivore en vecka och mådde riktigt bra, var pigg, glad och hade gott om energi. Hade inte heller direkt några omställningsbesvär att tala om och det kändes enkelt, billigt och bekymmersfritt. Dessutom slapp jag sug. MEN min mage verkade inte gilla carnivore, sprang på toa oftare än vanligt och det var endast "vatten". Skulle ändå gärna fortsätta med carnivore eftersom allt annat var positivt, tror du att magen stabiliserar sig efter en tid eller passar detta bara inte mig? Kram till dig!

Karin

Till Finländaren: Det är en vanlig effekt när kroppen ställer om sig. Det kan hålla i sig någon vecka eller flera veckor, det är individuellt. Det betyder inte att kosten inte passar dig.

Emma

Hej! Tänkte bara tipsa om en bok jag läste som jag tror kan hjälpa till lite med den psykiska delen av beroendesjukdomen, nämligen ”The power of Now” av Eckhart Tolle.
Den går bland annat in på det här med att inte identifiera sig med sina känslor och tankar utan leva i nuet och observera sina tankar och känslor men inte agera utifrån dem (tänk dig att du skulle stiga ut ur din kropp och bara lyssna på vad ditt sinne tänker utan att döma, eller tänka att dina tankar är Du) sådär ”enkelt” förklarat.
Den kan värka lite flummig i början men jag tror du skulle kunna ha användning för en del av det som tas upp i den :)

Conny

Carnivore är det en lågkolhydratkost?

monica

Låter inget vidare med carnivore och tappad lust att äta och ett tvång att hitta på något annat,som avleder. Hur är det med den resistenta stärkelsen, den var du rätt nöjd med. Jag själv måste ha knaprig konsistens på maten. Blir förtvivlad av all mjukkokt mat.

Wilma

Hej My, tack för en bra blogg. Här kommer ett litet tips. Du ju väldigt vacker och inspirerande, och lägger upp fina bilder på dig själv. För att få bilderna ännu finare så skulle Martin (jag gissar att det är han som ofta tar bilderna på dig) kunna börja sig lite ner, så att perspektivet blir mer framifrån än uppifrån. Jag är själv kort och ber ofta min långa man att böja lite på knäna innan bilden tas. Gör stor skillnad. I promise.
Köss