Utmaning - viktuppgång

Innan jag börjar skriva vill jag säga till du som läser detta - jag är en beroendeperson. Det går aldrig att bli frisk från beroendesjukdomen, däremot kan vi leva i tillfrisknad. Jag insjuknar då och då i tvångsmässiga beteenden som hör sjukdomen till. Jag väljer att dela med mig av den livskunskap jag får genom min beroendesjukdom, även om sanningen inte är särskillt vacker alla gånger. 
 
Jag har lagt över min kost till en helt animalisk föda. Det innebär att jag inte äter grönsaker eller något plantbaserat alls. Eller jo, jag äter kryddor och får jag panikhunger så slinker det ner bäst möjliga alternativ - ibland är det en korv utan bröd. Normalt när jag väljer själv så väljer jag helt animaliskt. 
 
Jag har upplevt helt jäkla amazing hälsofördelar:
 
- Jag sover äntligen som en gud. Har haft 3 år av sömnproblem där jag vaknar tidigt och vaknar till och från hela natten. Nu sover jag äntligen!
 
- Jag har blivit av med alla eksem och min hud är helt perfekt.
 
- Jag äter inte längre tvångsmässigt - jag har sinnesro
 
- Jag känner mig lugn och fokuserad
 
- Jag har fått tillbaka min mens efter inte haft den på ett år
 
- Denna veckan är första veckan i hela mitt liv som jag inte behövt använda astma medicin. Varken korttidsverkande eller långtidsverkande. HUR JÄKLA AMAZING ÄR INTE DET?
 
Du hör ju! Helt amazing hälsofördelar! MEEEN! Det har kommit med två nackdelar:
 
- Jag går upp i vikt varje vecka mellan 0,5-1,0 kg
 
Detta ger ju mig som gammal ätstörd en jäkla deppighet. Det är inte alls kul att se vågen ticka uppåt varje vecka. Jag vet att jag mår bäst av att inte väga mig, tyvärr så har min tvångsmässighet tagit över och jag gör det ändå - något jag jobbar stenhårt med att få bort.
 
Nu har jag nördat ner mig ordentligt i vad det kan bero på, jag har gått med i varje internationell ZC-grupp och läst varje blogg. Det är oerhört vanligt att år 1 på ZC få en viktuppgång på 5-15 kg. Det är kroppen som lagar alla hormoner, muskler och signalsubstanser - speciellt vanligt är det om man ätit keto innan. ZC-veteranerna påstår att kroppen har svält på en cellulär nivå då vi har en benägenhet att lägga restriktioner på kött och nu bunkrar för att ta igen.
 
Faktum är ju att min kropp är inte ens van att ta hand om protein, jag åt så extremt lite förr i tiden, max 200g per dag. Klart det skrämmer mig! Jag hade inget jättebehov att gå ner i vikt, men att plussa på vågen är inte vad jag eftersträvar. 
 
Jag tänker alltid att jag är här för att lära mig saker, att varje situation är till för att jag skall lära mig. Denna situation är uppenbar - jag skall lära mig lita på processen. Min gamla ätstörning skall inte förstöra alla fantastiska hälsofördelar. 5 kilo plus är något jag lätt betalar för att vara mediinfri, fri från eksem och sova bra.
 
Det jag tror det beror på i adaptionsfasen:
 
- Tarmbakterierna är inte vana vid den nya dieten
- Kroppen lagar sig - jag läker - i en läkning prioriterar ju kroppen allra sist att göra sig av med överflödiga kilon.
- Min cykel har precis kommit igång igen, jag måste ge den tid att stabiliseras
 
Hur som helst så känner jag att hälsan går framåt med marsch! Det känns otroligt bra att ha fått sånna hälsofördelar. Jag sitter ner i båten och väntar igenom adaptionsfasen - det kommer bli bra, det är jag övertygad om. Hade det varit dåligt för min kropp, hade jag ju blivit sjuk - inte frisk!
 
Det skall bli spännande att se vad som händer med kroppen framöver, jag litar på att den gör sin grej!
 
KÖSS
 
 
3
Anonym

Hej! Så spännande att höra om din carnivoreresa! En fråga: du skriver att du upplever två nackdelar, men ser bara att fu skriver om en (viktuppgång)?

Conny

Jag har hittat ett nytt sätt att grädda våfflor på, där man kan forma våfflorna som en skål nu mer - Chvs100. (Under länken ser ni vad jag menar.) Vanlig smet innehåller ju en massa socker och det vill man ju inte så nu undrar jag om det finns tips på bra smet som är nyttigare? Sedan behöver man ju inte ha sylt och grädde utan kan välja andra tillbehör som fryst frukt. men jag skulle verkligen behöva veta hur detta kan bli bra LCHF - grädde till exempel är det okej?

H.

Hei My. Jeg leste dette og lurer på om du også kan ha nytte av dette ifht din vektoppgang. Dette fikk meg til å tenke og jeg er i en testfase nå. Fungerer på tredje dagen bra. https://optimal-ketose.com/leptin-resistent/