Vecka 3 på Carnivore

Nu är vecka 3 avklarad på Carnivore, eller ja - jag började den 10/5 så jag har ju hållt på längre än så. Det har inte varit så mycket skillnad från förra veckan - jag är fortfarande urstark på gymmet med görtrött.
 
För mig är det sjukt svårt att skilja på hönan och ägget. Det är liksom 32 grader i Göteborg och jag är helt matt. Jag vet inte om det har med värmen att göra eller carnivore - jag gissar på värmen. Helgen spenderades på Gullholmen och där är det bra mycket svalare, det blåser och är inte kvavt som i stan som är som ett freakin' växthus. Där hade jag mycket mer energi och sov mycket mer - det känns därför orättvist att utvärdera. 
 
Min kropp är i chocktillstånd av värmen. Jag dricker 6-8 liter vatten om dagen och går knappt på toa. Jag känner mig oerhört vätskesvullen i hela kroppen. Min kropp älskar att bunkra, den tror väll att jag är i öknen eller något nu. Jag har egentligen vägning på fredag, men fortsätter denna svullnad kommer jag inte väga mig - då kommer det sätta troll i huvudet på mig helt i onödan. Jag äter så lite mat så en viktuppgång är helt omöjlig.
 
 
Det viktigaste för mig är ändå suget, som är kilometervis långt bättre på carnivore. En häftig sak var att vara just på Gullholmen - där spårar ALLTID min mat! Utan undantag! Det beror på att det är en oehört triggande situation - jag är uppväxt där och allt med det stället triggar igång mitt sötsug. Jag har ju ätit som bara f*n i mina uppväxtdagar där! Men inte denna gång, hade ingen lust att äta alls. Tog 1 portion extra efter den långa resan dit - men annars var det hur lugnt som helst.
 
Överlag är suget på en helt fantastisk nivå. Jag saknar inte eller längtar inte alls efter grönsaker, tvärtom är de jäkligt sköna att slippa! Det är billigt, enkelt och helt fantastiskt! Men jag har ju också sagt till mig själv att blir jag sugen får jag äta - men nu har jag inte varit sugen.
 
Det har varit några incidenter av överätning under resans gång. Två av mina triggers är fläsksvålar och köttfärs med för mycket kryddning. Det som är bra med Carnivore är att när jag äter mig för mätt, då blir jag inte hungrig för än efter ett dygn efteråt i princip. Det är verkligen supersmidigt! Därför blir det ju inte tvångsmässigt på det sättet. Är jag ärlig mot mig själv vet jag dock att jag inte skall beblanda mig med varken fläsksvålar eller tacoköttfärs. Det slutar aldrig bra.
 
 
 
Eftersom min kropp producerar mer insulin per kolhydrat än vad som är normalt (reaktiv hypoglycemi) behöver jag äta mer ofta. Jag vaknar alltid illamående hur lite eller hur mycket kolhydrater jag än äter och har alltid sjukt lågt blodsocker. Det gör att jag äter ofta men lite. Får jag en släng lågt blodsocker så stoppar jag i mig en skiva kött och det försvinner. Det som andra rapporterar om - att man äter väldigt sällan - det har aldrig funkat för mig. Jag behöver ta hänsyn till hur min biokemi ser ut för att slippa dippar och illamående. 
 
Överlag är hunger inte jag känner av. Istället blir jag matt och börjar "spara" på energi genom att tappa lust för rörelse.  När jag sedan äter återfår jag energin och mår bra. Detta är en spännande resa och jag kan inte säga annat än att jag stormtrivs!
 
Det är dock 2 psykologiska aspekter som är negativa som jag har märkt av. Jag är mer explosiv och inte bara på gymmet - jag har kortare stubin. Jag har bara en känsla att jag har mer testo på denna dieten eftersom jag kan lyfta så jäkla tungt på gymmet men också är mer lättkränkt än vanligt. Dock så vet jag inte heller här vad som är hönan och vad som är ägget - är det värmen eller är det kosten som påverkar mitt humör? Time will tell. 
 
Det andra negativa är att jag är naken i mina utlopp. Maten har helt tappat sin glans och jag har märkt att jag surfar mer på shoppingsidor än vanligt. Därför måste jag vara vaksam på mina andra utlopp så jag inte "byter hytt i Titanic" som vi brukar säga inom beroendevärlden.
 
Vill du veta mer om Carnivore så sök på Facebook efter gruppen "Carnivore Sweden" och joina oss där!
 
Hur går din carnivore resa?
 
KÖSS
 
PS! Undrar du vilka mer kosttillskott jag äter så har jag satt ihop ett Carnivore-starter-kit. Det är Vitamin C då det är svårt att få i sig bara genom animalisk kost om man inte äter lever, Collagen som är "klistret" mellan cellerna - den har en föryngrande effekt och är kanon för huden. Collagen lagar din tarm så du tar upp näring bättre vilket gör att sug minskar successivt. Magnesium gör att du slipper muskelkramper på en kost med extremt lite kolhydrater. När vi äter så lite kolhydrater så kan vi inte lagra vatten på samma sätt som innan så kroppen får gärna magnesiumbrist i början vilket gör oss utmattade och ger muskelryckningar. Detta paket är -10% nedsatt mot om du plockar ihop själv. Sjukt bra tillskott för dig som vill äta Carnivore! Du hittar kitet HÄR (LÄNK)
 
 
5
Tania

Hej! En teori, kan det vara att du äter för mkt fett till? Carnivore är väl just att man ska äta kött även om det finns en ketocarnivorevariant, kom ihåg spekulerar bara här. Det jag minns av metabolismen är att allt handlar om eneegi och blir det ett överskott av protein (eftersomnkroppen har svårt att använda upp det pga av energimängden i fett) blir glukos och som du känner till sen tidigare så binder det vätska och ger blodsockersvängningar. Kan det vara orsaken möjligtvis? Som sagt, ingen kritik utan en teori. Lyssnade på poddavsnittwt om Carnivore med dig och fitnesskvinnan (minns ej namnet just nu) och hon förespåkade inte smör just utan endast fett till stekning (ankfett). Kanske du till och med är känslig för glukoset i smöret (mjölk...). Kämpa på, jag hejar!

monica

Du skriver bra och insiktsfullt. Har en bok av SSSkaldeman nånstans. Har för mig att han förespråkar stora mängder fett, fett fläsk, smör. Jag själv har svårt för olika matsorter och smaker. Kokos utgår liksom fett fläsk och grisskinn har jag aldrig förmått mig prova.

anonym

Kära My.

Stöttar dig verkligen i allt.. Men undrar lite.. Denna stränga kost på enbart kött och fett. Skulle inte den få dig att inte tänka på mat, vikt etc? Har den verkligen lyckats? Jag har själv provat Carnivore och visst är det enkelt på ett sätt att man bara kan äta en grej och inte behöver fundera över om man ska äta lite triggers eller inte. Men det är väldigt svårt att hålla socialt och för min del fungerar det inte i längden + att vitaminer och resistent stärkelse i naturlig väg verkligen känts som ett lyft för mig.

Du skriver mycket om din vikt och nu tänker du att du ska undvika att väga dig, fast det är helt omöjligt att du skulle ha gått upp i vikt då du äter så lite mat? Det låter i mina öron som en varningssignal... Du skriver att du inte tänker på vikten och inte väger dig, men samtidigt talar du om hur mycket du ska gå ner i vikt på carnivore?

Är det här verkligen bättre än tidigare? Kändes som att du verkligen hade kommit in på en bra väg med lchf + bönor + grönsaker... En stor positiv förändring hos dig verkade det som för oss som läser bloggen, Men det kanske bara såg ut så på bloggen? Och jag menar inte att man inte får ändra och prova nytt, inte alls.

Jag tror att det är väldigt svårt att enbart genom maten bli fri från tankar på mat när man hela livet tänkt på det.. Jag har själv samma problematik och känner starkt med dig. Fler förbud gör det ibland svårare och ännu mer ätstört är min erfarenhet... Men allt detta sagt med respekt och kärlek till dig. Såklart behöver man prova saker ett tag för att se hur det funkar, dessa ord är bara lite tankar och observationer från en som har liknande erfarenheter men enbart ser dig och ditt liv genom din blogg.

All lycka till dig My! Fantastiskt hur långt du kämpat och vi hejjar på dig!

Stina

My, var försiktig, att dricka sådana volymer vatten och inte kissa så mycket kan vara farligt. Svettas du mycket i värmen tappar du salt och dricker du mycket vatten och får i dig otillräckligt med salt kan du drabbas av hyponarremi. Obra! Du skriver att du tycks samlat på dig vätska, var vaksam! http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=9581

sheryln

Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. jag kände den stora mannen när jag läste ett underbart vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras relationsproblem, jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com

1. Få din älskare eller man tillbaka
2 Lotteri stavning
3 Om du inte kan uppfylla din partner
4 viktminskning stavning
5 Skilsmässa stavning
6 marknadsföring i kontor
7 Få pengarna tillbaka
8 Graviditet stava för att bli gravid baby
9 kärleksspell
10 äktenskapsengagemang och så många fler
11 Pengar stava / lycka till stavning