Sockerfri påsk

I år firar jag en sockerfri påsk som alla andra år. För många känns det omöjligt - som om vi skulle missa något. Vi tror att vi skall äta lagom, välja ett litet påskägg och så förlitar vi oss på vår egen vilja. Det är en lömsk illusion att vi på något sätt skulle kunna kontrollera intaget, och om vi på något magiskt sätt skulle kunna uppbåda den kraft som det kräver så blir det ingen trevlig upplevelse. Att lägga hela långhelgen på att dagdrömma om påskgodis är ingen väl spenderad ledighet. 
 
Mina tankar skall inte vara ockuperade av skam för att jag har ätit socker eller ångest för att jag VILL äta socker. Min mage, kropp och tankar skall vara helt sockerfria!
 
Jag har varit sockerfri i fler år nu och jag kan ärligt vittna om hur mycket bättre påsken är utan sött. Jag kan vila, umgås med familj och vänner och ägna mig åt saker jag tycker om. Jag kan ärligt talat vittna om en påsk 10 gånger bättre utan påskgodis!
 
Jag äter inte heller ersättningsprodukter - jag äter det jag ska och inget annat. Mat är bränsle, umgånge & vila hittar du i mitt påskägg. Jag tror inte på att vi kan ersätta oss sockerfria. Mitt högsta mål är att inte tänka på mat, börjar jag unna mig, börjar jag också glida iväg i tankarna. 
 
Kom ihåg hjärntvätten - att samhället hjärntvättar oss med myten om socker. Det är inte mysigt eller trevligt, det är sunkigt, sjukdomsalstrande och beroendeframkallande!
 
Så vad kan du som sockerberoende äta? Joina mitt webbinar för att kickstarta ditt nya sockerfria liv nu på måndag 2/4 klockan 18.30-19.30. Anmälan sker HÄR
 
GLAD SOCKERFRI PÅSK!
 
KÖSS
 
 

Såhär håller du dig sockerfri i påsk

Det är inte lätt att vara sockerfri just nu. Godiset liksom anfaller en precis var man än går. Det finns överallt och det är dessutom helt legitimt att ta sig en bukfylla - alla andra gör ju det!
 
Jag vet inte hur många återfall jag har tagit under högtider genom åren - nu var det dock flera år sedan sist. Även om jag bestämt mig innan så är det så lätt att handen flygit iväg och helt plötsligt har jag massa godis i munnen. Läskigt när hjärnan går på autopilot!
 
Personligen strävar jag inte längre mot att vara sockerfri, jag tar det en nivå högre - mina tankar skall vara sockerfria. Det innebär att jag inte vill tänka på sött och känna att jag behöver kämpa. 99% av tiden finns inte alls godis med i mina tankar, men just när vi marineras i söta intryck så som under påsken så märker jag att jag oftare tänker på godis.
 
Mitt mål det är att leva helt sockerfritt - både i kroppen men även i knoppen!
 
Sockerfrihet vilar på 3 grundpelare: 10% är maten, 40% är biokemin och 50% är miljön&gemenskap med andra sockerberoende.
 
Vi har ju en tendens att fixera mycker vid produkter och mat, vilket inte alls är konstigt. Mat är ju vår drog! Maten är också basen allt vilar på, funkar inte maten - funkar ingenting alls! Och det luriga med mat är att vi inte ens behöver inta vår primärdrog, som exempelvis godis och bröd, för att bli triggade. Vi kan äta andra saker som triggar igång sötsuget utan att vi är medvetna om det. Det är svårt att dra en parallell att igår åt jag X och därför är jag sötsugen idag! Verkligen ett pussel det där! 
 
Jag vet att det är många som har svårt nu i påsk och därför kommer jag ha ett webbinarium nu på måndag mellan 18.30-19.30. Jag tar en liten symbolisk summa för det webbinariet och det är enbart för att man skall dyka upp. Jag har sett att när jag gör gratisgrejor så är det en benägenhet att man bokar på sig, men sedan inte kommer - vilket är synd om man tar en annans plats. Anmälan sker HÄR
Anmäl dig gärna om du känner att du behöver ett sockerfritt mål nu efter påsk, om du redan trillat dit eller om du behöver inspo i maten!
 
Såhär har jag personligen laddat för att hålla mig sockerfri i påsk:
 
- Jag rullar mina egna köttbullar så jag vet att de inte innehåller konstigheter
- Påskafton i år firar jag med sockersystrar (vet att detta inte är möjligt för alla, men just i år är det möjligt för mig)
- Jag har mycket kontakt med andra sockerberoende
- Jag äter lite mer än vanligt - hunger är big no no just nu
- Jag tränar varje dag, det ökar min mentala hälsa och ökar min motståndskraft
- Jag djupandas och börjar dagen med att samla mig för att vara så ostressad som möjligt
 
Många utav oss behöver ett mål för att klara sig igenom och jag kan verkligen rekommendera att du anmäler dig till webbinariet eller min sockerkurs via webben som pågår under 6 veckor där du får lära dig om sockerberoende och de verktyg du behöver för att fixa en bestående sockerfrihet! Anmälan sker HÄR
 
Ses vi på måndag?
 
KÖSS
 
 
 
 
 
4

Socker - den heligaste drogen

Nu står vi i startgroparna inför påsken. Här ska firas! Att fira är lika med att frossa, det är en sanning samhället marinerat oss med år efter år. Påsken är bland det sötaste vi har - vi äter 13000 ton godis i påsk och försäljningen av godis ökar med 500 procent. Det är helt sjuka siffror, speciellt eftersom vi vet hur skadligt socker är.
 
I mitt arbete med sockerberoende så möter jag människor som dagligen kämpar med sockerbegäret - med livet som insats. Det är en stor grupp som inte får utrymme i media eller i samhället - deras sjukdom finns ju inte. Det är bristande karaktär säger man, inte en hjärnsjukdom. Vi vet idag att socker ökar sannolikheten för skrumplever, diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och fetma, ändå romantiserar vi över socker som om det vore något fint och bra. Tänk om vi hade gjort det med andra droger! Socker är drogernas heliga graal och sticker man ut hakan för mycket och påstår att socker är beroendeframkallande så får man snart en ilsken mobb efter sig som googlat fram alla möjliga vetenskapliga rapporter om att sockerberoende är trams.
 
Ärligt talat, vem äter ihjäl sig av egen fri vilja? Här är det något annat som spökar - våra hjärnor har blivit kapade!
 
Med handen på hjärtat, hur många utav oss äter inte mer godis än vad vi vill äta? Hur många gånger har vi inte känt att handen går som på autopilot ner i skålen och upp till munnen, trots att vi är illamående för länge sedan? Hur många gånger händer det med kokt torsk och blomkål? Tror inte det va.
 
I mitt arbete ringer det människor som ligger på akuten med en hjärtinfark, människor som är skuldsatta över öronen då de belånat sig för att köpa godis och som är så sjuka att de varken kan arbeta eller ha en fritid. Deras vilja är kapad av det heliga sockret och hur mycket de än försöker kan de inte sluta äta - inte heller dra ner på sockret. Dessa människor lever i sådan skam att de inte vågar prata öppet om problemet. När de väl vågar lätta på trycket möts de av råd om att äta mindre och springa mer, som om vikten vore det viktiga här.
 
Hittills har jag bra pratat om andra, jag är en likastor sockertorsk. När jag var 20 år hade jag ätit mig upp till 170 kilo, jag kunde inte knyta mina egna skor och bilbältet fick jag sitta och hålla i handen när vi åkte bil - jag fick inte runt det. Jag stal pengar för att finansiera mitt begär efter godis och jag lånade av vänner och familj för att få i mig min daliga dos. Jag smög, gömde och manipulerade - precis som alkoholister gör med sitt. De goda råden om points, pulver och motion avlöste varandra men jag gick i sockerfällan gång på gång. Det var min karaktär det var fel på, det fick jag tydligt förklarat. 
 
Det är en spännande teori det där, att det är min karaktär det är fel på. I alla andra områden sviker den mig inte, jag har både fått stipendium och utbildat mig till ingenjör. Det lustiga i kråksången är att när jag äter en sockerfri kost är det som att jag, helt ur det blå, får massor av karaktär. Kan det vara så att det varken har med karaktär eller disciplin att göra? Att det handlar om socker, att det kapar mitt belöningscentra?
 
I scanningar av hjärnan ser vi att samma områden lyser upp vid bruk av kokain som socker. Enligt Dr. Hyman är socker 6 gånger mer beroendeframkallande än kokain. Fler människor dör idag av övervikt än av svält. En pandemi av diverse välfärdssjukdomar sköljer över världen. Gå inte på mys-lobbyismen, det finns inget mysigt i hjärtinfarkter, kronofogden eller sjuklig fetma. 
 
Så vad kan du som sockerberoende äta? Joina mitt webbinar för att kickstarta ditt nya sockerfria liv nu på måndag 2/4 klockan 18.30-19.30. Anmälan sker HÄR
 
KÖSS
 
Bildresultat för nej tack godis
11