Den Lata vägen till framgång

Jag håller just nu på att läsa en intressant bok: Den lata vägen till ett fantastiskt liv!
 
Mycket givande bok, där pratar man om att istället för att med viljestyka försöka förändra oss själva så skall vi förändra våra miljöer så de verkar stöttande för våra mål. Det handlar om att omge sig med rätt människor, att ha rätt prylar i sitt hem och att slopa allt som drar en tillbaka!
 
Teorin är att viljestyrka är en begränsad resurs och att vi då istället akall kunna förlita oss på att våra miljöer stöttar när viljestyrkan tar slut.
 
Ta exemplet hemmet - när vår motivation tryter är det viktigt att inte ha drogmat i närheten så vi faller dit. göra det destruktiva mer otillgängligt.
 
Tänkvärd och smart bok - väl värd att läsa!
 
KÖSS
 
3
Emma

Den boken måste jag bara läsa, låter ju hur bra som helst! ❤️

Emma

Den boken måste jag bara läsa, låter ju hur bra som helst! ❤️

Sofia

Självklart finns det ett samspel mellan vilja och motivation med vilken typ av människor man omger sig med för hur man lyckas. Däremot är det en helt annan sak att ha så här orimliga krav på sin omgivning, dvs att allt med mig och mitt beteende skall accepteras, respekteras och uppmuntras av andra. Jag har inte läst boken, men det är min spontana reaktion. Enligt mig är det inte bra att omge sig med människor som enbart stöttar eftersom det potentsiellt kan leda till något väldigt destuktivt beroende på vad det är man strävar efter eller inte strävar efter.

Ett exempel: en person är kraftigt överviktig men påstår sig vara kroppspositiv. Därför anser personen att en viktnedgång är onödig eftersom alla kroppar är vackra och övervikt inte har konsekvenser för hälsan. Istället strävar personen efter att sprida kroppspositivitet till andra. Hen strävar alltså efter att promota osunt leverne i form av allt från övervikt till undervikt och tanken om att det är inget fel på mig utan på samhället.

En riktig vän, familjemedlem eller partner ska inte stötta personen i exemplet eftersom det kommer leda till mycket destuktiva följder för personen. Det är knappast roligt att höra att vissa av dina mål inte är eftersträvansvärda, men nödvändigt. Människor inte skall uppmuntras till att bli passiva, inte förbättra sig själva eller göra direkt dumma, skadliga och farliga saker både för sig själva och andra.