Det bästa med att leva i tillfrisknad

Det är en stor förändring att leva i tillfrisknad mot att leva fast i det tvångsmässiga ätandet. En del som skiljer sig otroligt mycket är hur vi ser på oss själva och vår vikt och vårt ätbeteende.
 
När jag lever i sjukdom så tänker jag på mat och vikt konstant, jag slår hårt på mig själv när jag "äter fel". Jag till och med får ångest av att bli mätt och nöjd, så sjukt! När jag däremot mår bra så tänker jag inte alls på det sättet. Äter jag lite mycket så förstår jag att det lätt blir så, noterar att det hände och släpper det.
 
Ett tydligt tecken är ju att vi byter dieter som andra byter underkläder. Ena veckan är vi LCHFare, nästa vecka räknar vi points och den tredje veckan är vi ideologiska veganer. Maten tar upp all luft i vårt liv!
 
Det är så himla skönt att veta hur man ska äta och inte avvika för det. När jag känner att maten tar upp för stor plats i mitt huvud så tittar jag på bakomliggande faktorer. Jag vill inte bli förslavad av mattankar, det får inte ta upp för mycket utrymme. Ofta har jag obearbetade känslor bakom, något jag bör titta på så det inte växer sig för stort! Så fort jag tittar på dem brukar fixeringen släppa och jag kan gå vidare med mitt liv. Maten och vikten är ju egentligen neutral, det blir ett problem så fort vi bär runt på massa skräp i ryggsäcken som vi inte tittar på.
 
Känner du igen dig?
 
KÖSS
 
3
Emma

Vilket fint inlägg som ger hopp inför att det går att bli frisk! Kram

monica

Fin ryggsäck! Plats för datorn?

Madeleine Andersson

Känner igen mig i allt😞