Hur äter jag kött?

Fråga: Jag vill verkligen en gång för alla ta tag i detta. Men hur börjar man? Vart hittar jag bäst och mest korrekt information kring vad man äter vid LCHF/Ketogen kost? Kan ni rekommendera någon som kan göra matscheman jag kan följa nu i början. 

Jag har varit en sån som undviker kött på grund av allt spannmål de matar djuren med och all antibiotika. Jag har också varit en sån som nästan bara äter kolhydrater i mina mål mat för det har känt som att jag har svårt att bryta ner "tyngre" saker. Men vart köper man bra och hälsosamt kött utifrån den synvinkeln? 
 
Det är verkligen en djungel där ute. Vi matas dagligen av ny information och massa nya dieter vi kan följa. Det är inte lätt helt enkelt! Mitt tips är att kontakta Valet Recovery och be dem om information. De har kontakt med en superduktig kostrådgivare som heter Annika Bjersing. Hon kan hjälpa er!
 
Annars har vi kostdoktorns 2-veckors utmaning. Där får du recept och upplägg för hela 2 veckor och det är helt kostnadsfritt. Många tycker det är skönt att ta avstamp därifrån. 
 
Angående kött förstår jag dig helt Jag tycker inte heller de känns så nice att äta massa antibiotika, det känns sunktigt. Överlag så äter jag väldigt lite kött, jag ser till att fylla tallriken med grönsaker och fett och 1/2 dl kidneybönor per måltid. Jag har också känt att fläskkött inte är en hit för min kropp. Jag äter därför mest nötkött och fisk nu för tiden. Nötköttet försöker jag köpa gräsbeteskött och ekologiskt. Det går också att köpa köttlådor från gårdar omkring där du bor. Googla på det! När jag var liten brukade mina föräldrar köpa en halv ko från den närliggande bonngården och frysa in. Det blir rätt fettsyrabalans och kroppen mår bättre på det.
 
I början när man äter kött får man ta det lugnt och vänja kroppen så inte magen pajar. Men det är ju inte köttet i sig som är grejen med LCHF som många tror, det är att ta bort kolhydraterna och ösa på med fett. Satsa på kokt torsk om din mage inte klarar rött kött.
 
All lycka till!
 
KÖSS 
 
 
2
Elisabeth

Det är en vanlig missuppfattning att man kan få i sig antibiotika när man äter kött. I Sverige behandlas endast sjuka djur med antibiotika och det ska gå en bestämd tid från sista behandling tills djuret slaktas, så att all medicin hinner gå ur kroppen.
I en del länder får djur fortfarande låg dos antibiotika för att växa snabbare. Även de djuren slaktas först när medicinen har gått ur kroppen.
Faran med antibiotika till djur är framför allt att fler bakterier kan bli resistenta mot medicinerna. Människan får inte i sig resistenta bakterier genom att äta kött men de kan spridas i samhället på annat sätt.
Svenska djur får totalt sett väldigt lite antibiotika och bara efter ordination av veterinär. Om du vill verka för en ansvarsfull antibiotikaanvändning är det bra att äta svenskt kött.

Anna

I Sverige har man väldigt stränga regler vad gäller livsmedel, så svenskt litar jag på i alla fall. Värre är det med importerat kött där man verkligen får undersöka vidare var köttet kommer ifrån.